Vozač Autotroleja o radovima u Jurdanima: Semafor bi trebalo postaviti nakon što prođe jutarnja prometna gužva

Naglasio je kako urgira u ime putnika koji plaćaju kartu, a ne mogu na vrijeme stići na svoju destinaciju.

Matulji – Vozač Autotroleja Robert Puljić otvorenim se pismom obratio medijima kako bi ukazao na problem s kojim se na liniji 23 svakodnevno susreće proteklih tjedana. A to su – radovi koji uzrokuju kašnjenja.

– Još od kraja srpnja na državnoj cesti D8 u Jurdanima izvodi se rekonstrukcija raskrižja za potrebe Komunalca, te se veći dio dana promet odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila pomoću privremeno postavljenih semafora. Zbog prilično velike udaljenosti među semaforima, otprilike 500 metara, vrijeme trajanja crvenog svjetla iznosi oko 4 minute, što rezultira priličnim zastojima u oba smjera. Prema mom mišljenju semafor u smjeru Rijeke je postavljen predaleko od dijela ceste na kojem se radovi uistinu vrše, o čemu sam obavijestio nadležne unutar firme i Općine Matulji, međutim nakon prošlotjedne koordinacije na samom gradilištu rečeno je kako se zbog sigurnosnih razloga semafor neće premjestiti, već će ostati na sadašnjoj lokaciji i u narednih 10 do 15 dana, dok ne završe s radovima na kolniku, naveo je Puljić.

Istaknuo je kako smatra da, kada se semafor ne može premještati iz sigurnosnih razloga, da bi se trebalo pričekati s njegovim postavljanjem u jutarnjim satima i „crveno“ upaliti tek nakon što proe jutarnja prometna špica.

– Jučer, u utorak 15. rujna, semafor je bio postavljen već od 7:30 što je za posljedicu imalo kašnjenje linije 23 na liniji Rijeka (7:00)-Matulji (7:25)-Permani (7:35) i povratno. Konkretnije, u smjeru Permana na kolonu vozila naišao sam u 7:37 te u njoj stajao nešto manje od dvije minute. Usput rečeno, u tom trenutku na kolniku još nije bilo bagera niti građevinskih radnika. Po voznom redu  povratak iz Permana predviđen je u 7:40, međutim danas sam iz Permana krenuo natrag prema Rijeci u 7:44. U 7:48 naišao sam na kolonu te u njoj stajao više od dvije i pol minute. U tom periodu formirala se kolona od dvadesetak vozila, što je desetak minuta kasnije, uz uvijek pristuna nepropisno parkirana vozila u samom centru Matulja, pridonijelo stvaranju zastoja . Budući da je na svakom usputnom stajalištu bilo putnika i s obzirom na spomenuti “prometni čep”, na stajalište u Matuljima sam stigao tek u 8:03, a dok su se svi putnici ukrcali putno računalo pokazivalo je 8:05, tj. točno 10 minuta kašnjenja, objasnio je Puljić koji je svoje riječi dokumentirao i fotografijama.

Naglasio je kako urgira u ime putnika koji plaćaju kartu, a ne mogu na vrijeme stići na svoju destinaciju.

– Na toj vožnji je bilo tridesetak putnika, mahom srednjoškolaca, ali i ponešto radnika čija mjesečna putna karta košta nemalih 572 kune za 4. tarifnu zonu, odnosno 475 kuna za treću. Napominjem kako ovo nije izolirani slučaj koji se dogodio samo danas, već je riječ o situaciji koja se ponavlja svakoga jutra od početka školske godine, pitanje je samo koliko se minuta pojedinog dana izgubi na semaforu u Jurdanima što se posljedično odražava na kašnjenje u Matulje odnosno u centar grada. Svjestan sam da izvođenje građevinskih radova ima neku svoju dinamiku, međutim isto tako bi i odgovorne osobe na gradilištu trebale biti svjesne da njihove odluke kada će započeti s radovima na kolniku direktno utječu ne samo na onemogućenu točnost u realizaciji voznog reda županijskih linija Autotroleja, već na apsolutno sve stanovnike toga kraja koji u to doba dana odlaze na posao. Pa kao što se često vozače svih kategorija vozila poziva na dodatno strpljenje dok su u tijeku radovi, tako bih ja ovim putem javno pozvao nadležne na dodatnu obzirnost i razumijevanje prema potrebama cjelokupnog lokalnog stanovništva. Naravno, opisani problem nije prisutan samo na liniji 23 i samo tijekom jutra, već zahvaća sve vožnje grupe linija 22, 23 i 30 u periodu dok se promet odvija naizmjence, ali je tijekom jutra najizraženiji i zahvaća najveći broj putnika.  Putnika koji svoje nezadovoljstvo zbog našeg kašnjena nerijetko “istresaju” nad nama vozačima, što je donekle i razumljivo, međutim nismo ni mi baš uvijek svemu krivi, zaključio je Puljić.

error: Content is protected !!