Vrhunac turističke sezone: Kolone na graničnim prijelazima @ Pasjak, Rupa

Liburnija.net: Kolone na GP Pasjak

Znatno je pojačan promet na graničnom prijelazu Pasjak na hrvatsko-slovenskoj granici i ulazi se u pet do šest kolona, dok se na susjednom GP Rupa ulazilo u dvije kolone i prometa je bilo znatno manje.

Pasjak, Rupa – Ovog vikenda počeo udarni turistički tjedan. U susjednoj Italiji počeli su godišnji odmori, a prvi veliki val talijanskih dolazaka, zabilježen je noćas te danas tijekom cijelog dana. Znatno je pojačan promet na graničnom prijelazu Pasjak na hrvatsko-slovenskoj granici i ulazi se u pet do šest kolona, dok se na susjednom GP Rupa ulazilo u dvije kolone i prometa je bilo znatno manje. Tako se na Pasjaku za ulazak u Hrvatsku čeka 3 sata, dok na Rupi oko 30 min. Također, gužve su na naplati cestarine na početku autoceste prema Rijeci, u blizini graničnog prijelaza Rupa, pa je stvorena kolona odatle do prijelaza te dalje prema Sloveniji.

Od ponoći do 15 sati je preko prijelaza Pasjak u Hrvatsku ušlo 23.500 osoba a izašlo 11.000. Preko prijelaza Rupa je nešto slabiji promet – tuda je od ponoći do 15 sati u Hrvatsku ušlo 18.500 osoba a izašlo 10.000 osoba. Tijekom dana zastoji su mogući i duž Jadranske obale, na Krčkom mostu, kao i na prilaznim cestama turističkim mjestima (Riječka obilaznica).

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!