Vrhunski sportaši podržali kandidate SDP-a: Sportska dvorana najveći je uspjeh prošle vlasti @ Matulji

sdp_sport_matulji

Predsjednik zajednice sportskih udruga Neven Jušić dodao je kako su sportaši oduševljeni svojim novim prostorom za rad, ali i da očekuju da se u narednom mandatu dodatno poboljšaju uvjeti, primjerice da se sportske udruge oslobodi obveze plaćanja termina u dvorani koje koriste.

Matulji – Sportska dvorana u Matuljima bila je tema i mjesto održavanja jučerašnje tiskovne konferencije predstavnika SDP-a na čelu s kandidatom za zamjenika načelnika Vedrana Kinkele, kojima su podršku dali i istaknuti sportaši.

– Kao sportaš – košarkaš, dugogodišnji član KK Matulji, mogu reći da je ovo predivno zdanje kakvim se ne mogu podičiti niti veći gradovi, ostvarenje sna koji traje preko dvadeset godina. Time smo omogućili najbolje uvjete za naše kvalitetne i perspektivne sportaše koji sada mogu trenirati i napredovati. Koliko je dvorana bila potrebna pokazuje i činjenica da je ona stalno u upotrebi, od 8.30 do 16.30 sati koriste ju školska i vrtićka djeca, a od 16.30 do 23 sata na raspolaganju je našim sportskim udrugama i sportašima, kazao je Kinkela, naglasivši kako je u sportske objekte na području Matulja – prije svega dvoranu i vanjske terene u Jankovićevu dolcu – uloženo preko pedeset milijuna kuna, ali da su se uređivali i sportski prostori u ostalim dijelovima općine pa je tako riješena i legalizacija igrališta NK Mune.

Predsjednik zajednice sportskih udruga Neven Jušić dodao je kako su sportaši oduševljeni svojim novim prostorom za rad, ali i da očekuju da se u narednom mandatu dodatno poboljšaju uvjeti, primjerice da se sportske udruge oslobodi obveze plaćanja termina u dvorani koje koriste.

Trofejni košarkaški reprezentativac s olimpijskim srebrom, Aramis Naglić, kazao je kako podržava Vedrana Kinkelu kao kandidata, te očekuje da vrline reda, rada i discipline koje je usvojio u sportu prenese uspješno i u novu karijeru.

– Konkretnu suradnju s Košarkaškim klubom Matulji i Općinom imao sam kroz rekreacijsku ligu koja se dosad igrala samo u Rijeci, ali zbog velikog interesa klubova morali smo naći i dodatnu lokaciju i tu su nas Matulji ”spasili”. Ova je dvorana nešto najbolje što se godinama dogodilo Matuljima, kazao je Naglić.

Rukometaš Robert Savković, koji je ostvario zapaženu inozemnu karijeru, kazao je kako se sjeća svojih početaka otprije dvadesetak godina na matuljskom ”gornjem igralištu”, kada su zbog loših uvjeta rada mnogi perspektivni sportaši odustali, te dodao kako ova dvorana predstavlja matuljsku sportsku budućnost i napokon omogućuje kvalitetan rad s djecom.

– Dvadeset i tri godine sam u karateu, a velik dio tog vremena u Matuljima proveo sam trenirajući u neadekvatnim uvjetima. Nama je to bila dvorana u Hangaru, s lošim grijanjem i neprimjerena za sportske aktivnosti, ali usprkos tome uspjeli smo stvoriti vrhunske sportaše, kazao je hrvatski reprezentativac Goran Lučin, dok je njegova sestra Jelena Lučin, prva hrvatska karate sutkinja sa svjetskom licencom dodala kako je važnost objekta poput matuljske školske sportske dvorane u tome što djecu usmjerava prema sportu, umjesto prema ulici.

Tin Juračić, predsjednik KK Matulji, kazao je da su igrajući u ovoj dvorani matuljski košarkaši ostvarili zapažene rezultate u rekreacijskoj ligi u kojoj su bili prvaci i viceprvaci, a zaključio je kako su i u dosadašnjim uvjetima, u maloj dvorani škole koja je bila neadekvatna za prave treninge, izniknuli vrhunski sportaši, te da treba očekivati da će takvih imena još više biti sada, nakon što su Matulji dobili izvrstan prostor za rad sportaša.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!