Vrijeme je da lupimo šakom o stol i kažemo dosta: Ugostitelji spremaju odgovor na prijedlog povećanja PDV-a @ Opatija

Hotel Ambasador

Hotel Ambasador

Sastanak koordinacije ugostitelja održat će se ove nedjelje u 19 sati u opatijskom hotelu Ambasador, a pozvani su svi vlasnici ugostiteljskih objekata.

Opatija – Vrijeme je da jednom zauvijek pokažemo da struka koja hrani državu može lupiti šakom o stol i reći ”dosta” – snažan je apel kojim je koordinacija ugostitelja pozvala sve ugostitelje koji žele reagirati na najavljeno povećanje PDV-a da se odazovu na sastanak koji će se održati u nedjelju, 6. studenog u 19 sati u kongresnoj dvorani hotela Ambasador u Opatiji.

Podsjetimo, u sklopu porezne reforme ministar financija Zdravko Marić predložio je povećanje PDV-a na ugostiteljske usluge sa sadašnje povlaštene stope od 13 posto na redovnu stopu od 25 posto, a na to su već prošlog tjedna glasno reagirali opatijski ugostitelji.

Na prvom skupu na kojem su se udružili vlasnici ugostiteljskih objekata odazvalo se šezdesetak ugostitelja, a sada se u Opatiji očekuje i veći odaziv. Na tom je sastanku i nastala koordinacija ugostitelja sa ciljem organiziranja otpora prijedlogu povećanja PDV-a, za koje smatraju da će mnoge vlasnike lokala primorati na stavljanje ključa u bravu.

Sljedeće konkretne mjere trebale bi biti dogovorena na nedjeljnom sastanku u Opatiji.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net