Vrući latino ples i atraktivna capoeira

capoiera_sm…zakon koji je zabranio capoeiru bio je na snazi do 1920., i njeno je vježbanje te predstavljanje bilo zamaskirano u ples…
…nakon završene ljetne sezone na Ljetnoj pozornici, sve se više kvalitetnih programa održava na terasama…

Opatija – Atraktivne latinoameričke plesačice iz Brazila, Kube i Kolumbije oduševile su brojne posjetitelje koji su pohodili ‘vrući show’, Fiesta latina, koji je održan na terasi opatijskoga hotela Kvarner.
Tijekom dvosatnog programa ‘Fieste Latine’ atraktivne plesačice povele su sve prisutne na zanimljivo plesno putovanje od Brazila do Kube, od sambe do salse, i začinili opatijskoj publici vruće ljetne večeri s opojnim plesnim koracima, te bogatom kostimografijom i koreografijom.
Nakon plesa, uslijedila je capoeira, afro-brazilska umjetnička forma koja uključuje elemente borilačkih vještina, igre, glazbe i plesa, koja je dodatno zagrijala ionako vruću atmosferu na terasi hotela Kvarner. Inače, Capoeira se izvodi u krugu (roda) koji čine capoeiristi, koji pjevaju, plješću i sviraju, te stvaraju energiju (axe) koju dvoje capoeirista (koji plešu) pretvaraju u atraktivne pokrete koji su publiku ostavljali bez daha.
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!