Watersport festival Rijeka – 20 sportova i atrakcija u 3 dana za dobar početak ljeta u Rijeci!

water_sport_festival_2015

Subota navečer će biti rezervirana za live svirku uz more i noćno kupanje od 21 do 23 sata, dok će sve dane Watersport Festivala posjetitelje zabavljati i DJ-i, prilagođavajući se glazbom raznim morskim vratolomijama i užitcima.

Rijeka – Nešto više od tjedan dana dijeli nas od prvog festivala vodenih sportova u Rijeci, koji će se od 20. do 22. lipnja održavati na plaži Ploče i Bazenima Kantrida, u organizaciji agencije Klik marketing.

Pješčanik na plaži ugostit će ragbijaše, mini košarku i Blackminton. Blackminton je luda kombinacija sportova: brži od speedmintona, još bolji od squasha i u šarenim bojama koje svijetle u mraku. Logično je da će se Blackminton igrati u večernjim satima, u subotu 20. lipnja.

Na jednom dijelu plaže Ploče posjetitelji će moći uživati u adrenalinskim vožnjama jet skijem ili pak isprobati fly board i vidjeti koliko visoko mogu lebdjeti. Među najvećim atrakcijama je SUP (Stand up Padlling) i SUP polo. SUP polo je novo sportsko natjecanje koje se do sada održalo samo dvaput – u Mexicu i na Jarunu. Kaotičan spoj stajaćeg veslanja na dasci i vaterpola izaziva salve smijeha i garantira dobru zabavu. Treći put u svijetu, drugi put u Hrvatskoj, SUP polo na prvom festival vodenih sportova u Rijeci! Za one koji nikad nisu sjeli u kajak – imat će se priliku okušati u kajakarenju od 20. do 22. lipnja na Watersport festivalu.

Riteh će predstaviti svoj Waterbike – vodocikl koji je osmislila ekipa riječkih studenata brodogradnje i strojarstva s Tehničkog fakulteta, a kako Watersport podržava nove projekte, na plažu Ploče stići će i Origo boat iz Slovenije – čamac kojeg možete nakon upotrebe složiti i jednostavno transportirati i spremiti u stan.

Za ljubitelje ronjenja ili one kojima će to tek postati omiljeni sport Diving centar Marco Polo održat će demonstraciju ronjenja i ronjenja na dah. Obzirom da je u Rijeci izuzetno popularan vaterpolo, na Watersport festivalu održat će se i riječka ”divlja“ vaterpolo liga u kojoj možete igrati uz bok ili protiv poznatih vaterpolista. Svoju ekipu možete prijaviti za sudjelovanje na: info@klik-marketing.hr

watersport_festival_rijeka_prvi_festival_vodenih_sportova (2)

Subota navečer će biti rezervirana za live svirku uz more i noćno kupanje od 21 do 23 sata, dok će sve dane Watersport Festivala posjetitelje zabavljati i DJ-i, prilagođavajući se glazbom raznim morskim vratolomijama i užitcima.

Dio programa Watersport festivala odvijat će se i na Bazenima Kantrida, pa će se tako Plivački klub Primorje, u subotu, 21.6., održati pokazna natjecanja škole plivanja, a Klub skokova u vodu Primorje 2010, će u nedjelju, 22.6., držati demonstraciju i prezentaciju skokova u vodu. Također, u nedjelju će se, u organizaciji Kluba daljinskog plivanja Primorje, održati i tradicionalna manifestacija „Homo si plivat“ od 11 do 13 sati, a sve zainteresirane plivače pozivamo da se prijave za sudjelovanje putem e-maila: info@kdp-primorje.hr.

Ponedjeljak ,22. lipnja nazvali smo Watersport kids day u sklopu kojeg će se održati mini triatlon za najmlađe u organizaciji triatlon kluba Matulji i natjecanje u ribolovu po principu “Ulovi i pusti” za mlađe uzraste, u organizaciji Saveza za športski ribolov na moru PGŽ. Na festivalu će se predstaviti i Spasilački klub Posejdon koji će izvesti pokaznu vježbu te održati preventivnu radionicu za djecu ”Sigurnost na vodi“.

Jedan od ciljeva Watersport festivala svakako je poticanje rekreacije i sporta, te važnosti kretanja i boravka na otvorenom. Ciljevi su to i najveće europske kampanje Now We Move koja do 2020. planira pridobiti 100 milijuna Europljana te ih potaknuti na fizičku aktivnost. Watersport se pridružuje kampanji #NowWeMove i vjerujemo da će se posjetitelji dobro oznojiti za vrijeme festivala.

Watersport festival možete pratiti na Facebooku, Instagramu (@watersport_festival_rijeka) i na www.watersportfestival.com.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!