Z armoniku v Roč – Ovog vikenda Roč se pretvara u veliku pozornicu

harmonika_roc

Očekuje se nastup pedesetak svirača iz Istre, Primorsko-goranske županije, Slovenije i Italije. Susret će uveličati Claudio Di Muzzio, seniorski svjetski prvak 2010. i 2013., i Angelo Spinelli, svjetski prvak u kategoriji junior 2013.

Roč – Zvuci popularne trieštine, dijatonske harmonike, ovog će svibanjskog vikenda odzvanjati ročkim ulicama. U nedjelju, naime, cijeli se Roč pretvara u veliku pozornicu na otvorenom, sa sajamskom ponudom u kojoj se izdvajaju štandovi s istarskim suvenirima te izložbeno-prodajni štand s glazbenim instrumentima. Toga će se dana održati 26. susret svirača na trieštinama “Z armoniku v Roč”. Očekuje se nastup pedesetak svirača iz Istre, Primorsko-goranske županije, Slovenije i Italije. Susret će uveličati Claudio Di Muzzio, seniorski svjetski prvak 2010. i 2013., i Angelo Spinelli, svjetski prvak u kategoriji junior 2013.

Manifestacija počinje večeras u 19 sati, za kada je zakazan koncert svjetskih prvaka na dijatonskim harmonikama iz Italije i Slovenije, nakon čega slijedi zabava uz Laguna band. U nedjelju manifestaciju otvara izložba UŽS “Plavo Svijetlo”, zatim slijedi Mimohod puhačkog orkestra DVD-a Ogulin te Mimohod svirača smotre. U 16 sati počinje nastup svirača dijatonskih harmonika pa nastup svjetskih prvaka, dok će manifestacija završiti zabavom uz grupu “Night Express”.

Organizator je ŽKUD “Renato Pernić”, a pokrovitelji su Grad Buzet, Istarska županija i TZG Buzeta.

I. M. / PodUčkun.net
Foto: Buzet.hr

error: Content is protected !!