Za čišće ‘More i priobalje’ @ Plomin

plomin_cisce_more_priobalje (3)

Integrirani nastavni dan ‘More i priobalje’ aktivnost je koju financira Služba spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa.

Plomin – Prošlog su se tjedna, 19. rujna, učitelji i učenici OŠ ‘I. L. Ribar’ Labin – PŠ Vozilići i OŠ ‘I. G. Kovačić’ Čepić – PŠ Kršan uključili u akciju čišćenja mora i priobalja na plominskoj Copacabani. U organizaciji GDCK Labin, aktivnost je vodila volonterka prof. Iva Rukavina, a 21. rujna istu akciju su proveli i učenici OŠ ‘Ivana Batelića Raša’ na plaži u Trgetu.

Integrirani nastavni dan ‘More i priobalje’ aktivnost je koju financira Služba spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa.

– Riječ je o aktivnosti za učenike osnovnih škola koja se sastoji od teoretskog dijela, odnosno predavanja o životu u moru i na priobalju, a potom i praktičnog dijela koji se provodi na plaži. Praktični se dio naime sastoji od sakupljanja i prepoznavanja, biljnih i životinjskih organizama, učenja o njihovim osobinama i prilagodbi na specifične životne uvjete. Također se obilaskom obale utvrđuje različitost tipova plaža, uočavaju ljudske aktivnosti i sl. Cilj je ‘Mora i priobalja’ stjecanje novih znanja o moru, raznovrsnosti morske obale, života u njemu i kraj njega, te nadasve poštivanje prirodnog okoliša i razvoj ekološke svijesti., istaknuto je na službenim stranicama labinskog Crvenog križa.

plomin_cisce_more_priobalje (1)

plomin_cisce_more_priobalje (2)

Serena Calderara / PodUčkun.net
Foto: Crveni križ Labin

error: Content is protected !!