Za siguran koračić – Postavljeni transparenti s ciljem skretanje pažnje vozačima na djecu

– Djeca zbog nedostatka iskustva ne mogu točno procijeniti brzinu kojom se kreću vozila i često reagiraju neočekivano i impulzivno. S toga je važno provođenje kontinuiranih akcija kojima se osvješćuje važnost poštivanja pravila u prometu kako za vozače tako i za pješake, poručili su iz DND Opatija.

Lovran, Opatija – Uoči početka školske godine, Društvo „Naša djeca“ Opatija i Dječje gradsko vijeće Grada Opatija već tradicionalno, od 2012.godine, postavili su transparente u Lovranu, Ičićima, Veprincu i Opatiji s ciljem skretanje pažnje vozačima na djecu i njihovo pravo na siguran dolazak od kuće do škole i vrtića te općenito za povećanje prometne sigurnosti djece u gradu.

– Ovogodišnja novina je online akcija. Svakog dana, od 7. rujna ćemo na našem Facebooku DND Opatija objavljivati uz fotografije naših transparenata podsjetnik za djecu i roditelje o pravilima ponašanja u prometu, zanimljivosti i informacije o tome kako djeca doživljavaju promet, kako djecu naučiti sigurno sudjelovati u prometu i slično. Djeca su izrazito ugrožena skupina sudionika u prometu. Vozači ih teže uočavaju zbog nižeg rasta. Djeca zbog nedostatka iskustva ne mogu točno procijeniti brzinu kojom se kreću vozila i često reagiraju neočekivano i impulzivno. S toga je važno provođenje kontinuiranih akcija kojima se osvješćuje važnost poštivanja pravila u prometu kako za vozače tako i za pješake, poručili su iz DND Opatija.

error: Content is protected !!