Za vraćanje na stari vozni red potrebno je osigurati pola milijuna kuna dodatnih subvencija @ Lovran

Za ovu godinu zatražen je daleko veći iznos sufinanciranja od dosadašnjeg koji je iznosio oko 700 tisuća kuna. Obzirom da je potrebno namaknuti još pola milijuna kuna, koje nisu osigurane u općinskom proračunu, ova vruća tema naći će se na nekoj od narednih sjednica te će biti prezentirana vijećnicima.

Lovran – Predstavnici Komunalnog društva Autotrolej d.o.o. jučer su održali javni sastanak na kojem su uz predstavnike Općine bili pozvani i mještani Lovrana da iznesu primjedbe te ukažu na probleme s kojima se svakodnevno suočavaju.

Naviše primjedbi bilo je na vozni red Linije 36, a svi razgovori i su išli prema tome da se vrati stari vozni red jer ovaj aktualni ne odgovara korisnicima. Također, za ovu godinu zatražen je daleko veći iznos sufinanciranja od dosadašnjeg koji je iznosio oko 700 tisuća kuna. Obzirom da je potrebno namaknuti još pola milijuna kuna, koje nisu osigurane u općinskom proračunu, ova vruća tema naći će se na nekoj od narednih sjednica te će biti prezentirana vijećnicima.

– Drago mi je da se na inicijativu Autotroleja održao ovaj sastanak otvoren za javnost. Gdje smo uživo mogli čuti prijedloge i probleme korisnika usluga javnog prijevoza. Mislim da moramo sjesti zajednički s gradom Opatijom i Mošćeničkom Dragom te odlučiti kako ćemo se postaviti dalje oko voznog reda pogotovo što zajednički dijelimo liniju 32. Izdvajamo velika sredstava za sufinanciranje, a nemamo pravo odlučivanja o iznosima subvencija, kazao je lovranski načelnik Bojan Simonič te izrazio nadu da će u budućnosti zajednički nastupati sa susjednim jedinicama lokalne samouprave po pitanju ovog gorućeg problema…

error: Content is protected !!