Zabavno-edukativni program povodom Svjetskog dana okoliša @ Opatija

dnd_crtez…u programu će sudjelovati DND Opatija, Udruga Žmergo, Dječji vrtić i Grad Opatija…
…povodom Svjetskog dana okoliša, organizirat će se darivanje i razmjena dječjih igračaka…

Opatija – Povodom Svjetskog dana okoliša, koji se obilježava 5. lipnja, u hrvatskim će se gradovima odvijati brojna događanja koja upozoravaju na stanje našeg okoliša i na njegovu zaštitu, a poseban program odvijat će se i na opatijskom području.
Grad Opatija svoje će obilježavanje Svjetskog dana okoliša održati danas, ispred mrkata, gdje će od 9 do 14 sati trajati prigodan program u organizaciji Eko-udruge Žmergo, Grada Opatije – Zdravog grada, opatijskim dječjim vrtićem te Društvom “Naša djeca” Opatija.
– Ovogodišnji moto Svjetskog dana okoliša je “Šume: priroda vama na usluzi”, a najveći problem u našim šumama su divlji deponiji i otpad koji ljudi ostavljaju, a obraćanjem najmlađima kroz razmjenu i darivanje igračaka smanjit ćemo količinu otpada i osvijestiti mališane o vrijednosti darivanja, kazala je Ana Golja uime Udruge Žmergo. Dio programa odnosi se na prikupljanje i razmjenu dječjih igračaka, uz što će se organizirati oslikavanje ”vlaka igračaka” te edukativno-zabavni program. Poklonjene igračke donirat će se Caritasovom domu za žene i djecu Sv. Ana iz Rijeke.
– Ljudima na ulazu u opatijsku tržnicu poklanjat ćemo ekološke platnene vrećice, kako bismo utjecali na smanjenje plastičnog otpada, kazala je uime Grada Opatije Zlata Torbarina. Društvo “Naša djeca” Opatija prezentirat će dječje didaktičke igračke, te podijeliti knjižicu “Što smo saznali o igri i dječjim igračkama”.
– Čitavu ovu godinu radimo na projektu razvoja svijesti o održivom razvoju, a pripremili smo program bio-prehrane za našu djecu. U ovu akciju naši će se polaznici uključiti sudjelovanjem u oslikavanju Vlaka igračaka, kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Smiljana Paragvaj.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!