Zabilježen najviši broj aktivnih slučajeva tijekom 4. vala

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je stabilan te iznosi 3.10%.

Rijeka – U posljednja 24 sata, u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 498 novooboljelih osoba, dok ih je 83 ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao na 4216 što je najviši dosada zabilježeni broj aktivnih slučajeva tijekom 4. epidemijskog vala.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1818 uzorka briseva, što čini udio od 27.39% pozitivnih unutar ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 329 novooboljelih osoba, 87 s područja Liburnije, 53 iz Crikveničko- vinodolske regije, 14 s otoka Lošinja, osam iz Gorskog kotara, 4 s otoka Krka, 2 s otoka Cresa, te jedan s otoka Raba.

Skupini radno aktivne populacije pripadaju 254 novooboljele osobe, 171 su iz mlađih dobnih skupina, te 73 pripadaju populaciji starijoj od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti danas iznosi 131. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka se na respiratoru nalazi 14 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost preminulo još osam necijepljenih osoba od COVID-19 bolesti, s prebivalištem u PGŽ-u, a koje su bile liječene u regionalnom Covid centru, KBC-Rijeka.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je stabilan te iznosi 3.10%.