Zadovoljene kulturne potrebe bez ‘minusa’: Kino Sloboda Lovran i u prošloj godini ostvarilo pozitivan rezultat

Valja naglasiti da je taj rezultat ostvaren na komercijalnoj osnovi, odnosno bez subvencija i opterećenja proračuna Općine Lovran, rekao je direktor Stubice Branko Stošić.

Lovran – Kino Sloboda u Lovranu i u 2018. godini, kao i godinu dana ranije, ostvarilo je pozitivan rezultat poslovanja. U izvještaju lovranskog komunalnog poduzeća Stubica, koje upravlja prostorom kina, istaknuto je kako je ostvaren višak prihoda nad rashodima od 11.170 kuna. Prihodi kina iznosili su 143 tisuće kuna, a najveći dio, od 54,5 tisuća kuna, odnosi se na prodaju ulaznica za redovne kino projekcije. Još gotovo 50 tisuća kuna prihoda kino je ostvarilo od najma prostora restoranu Knezgrad i udruzi Maslina, a ostatak prihoda odnosi se na davanje u najam kino-dvorane.

Tijekom 2018. godine održano je oko 135 programa u kinu, što u prosjeku znači više od 2 tjedno, a najveći dio odnosi se na 112 kino predstava iz redovnog programa Kina Sloboda – svake subote prikazivala se po jedna predstava za djecu i jedna za odrasle. Uz to, održano je 11 kazališnih i plesnih predstava, prikazano sedam kratkometražnih dokumentaraca te Novogodišnji bal.

– Plan programa redovnih kino-projekcija osnovna je djelatnost za Kino Sloboda Lovran, stoga sa zadovoljstvom možemo kazati da je izvršen u većem obimu od planiranog, čime je zadovoljen dio potreba iz područja kulture u općini te je potvrđena društvena opravdanost postojanja kina, navodi se u izvještaju.

Direktor Stubice Branko Stošić istaknuo je kako je Stubica d.o.o. od djelatnosti kina ostvarila pozitivan rezultat.

– Valja naglasiti da je taj rezultat ostvaren na komercijalnoj osnovi, odnosno bez subvencija i opterećenja proračuna Općine Lovran. Također, ovim rezultatom Stubica potvrđuje da 2017. godina nije bila iznimka jer se pozitivno poslovanje nastavilo i u 2018. godini, što je plod naše kvalitetne organizacije, racionalnog i učinkovitog gospodarenja, a čime se ujedno potvrđuje da je lovransko kino samoodrživo, zaključio je direktor Stošić.

 

error: Content is protected !!