Zadovoljni rezultatima, nezadovoljni kampom @ TZ Ičići

icici_plaza_sm…na poručju Ičića ostvareno je ukupno 13.500 dolazaka, odnosno gotovo 60 tisuća noćenja…
…pad je uzrokovala loša kvaliteta autokampa i zatvoreni hotel ”Ičiči”…

Ičići – Na jučerašnjoj konferenciji za novinare predstavnici Turističke zajednice Ičića – predsjednik Ante Tony Ćuković i direktorica Silvija Puhar, iznijeli su turističke rezultate ove sezone, te upozorile na neke negativnosti u turističkoj ponudi koji te rezultate ugrožavaju.
Istaknuto je kako je većina turiistčkih subjekata u Ičićima ostvarila porast broja noćenja, no kako je niska kvaliteta autokampa i sve slabiji rezultati ovog dijela ponude uzrok i ukupnog pada broja dolazaka za sedam posto te broja noćenja za sedam posto.
– Do 30. rujna na poručju Ičića ostvareno je ukupno 13.500 dolazaka, odnosno gotovo 60 tisuća noćenja, a komerijalnih gostiju bilo je 12,5 tisuća – što je pad od 7 posto u odnosu na 2009. godinu – i ostvarili su 50 tisuća noćenja, odnosno jedan posto manje nego lani, kazala je direktorica Silvija Puhar.
Još jedan veliki problem u Ičićima je zatovreni hotel u centru mjesta.
– Hotel je zatvoren već dvije godine, a mi stalno imamo velik broj upita turista putem elektronske pošte, telefona, ili osobno… Žalosno je što hotel ima plažu i parking, te odličnu lokaciju, a LRH ga ne želi staviti u funkciju barem nekoliko mjeseci godišnje, zbog čega mi gubimo stotinjak tisuća kuna po sezoni. Mogli su ga barem otvoriti s ponudom noćenja i doručka, s niskim cijenama, koje bi sigurno privukle dovoljan broj gostiju da posluje pozitivno, kazao je predsjednik Ante Tony Ćuković.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!