Zajednički planinski poduhvat Slovenije i Hrvatske @ Triglav, Dinara, Učka

Pohodi će trajati od 23. do 25. lipnja, a uključit će članove prijateljskih društava iz dvije susjedne zemlje. U projekt je uključen i Vojak, najviši vrh Učke. Grupe bi se istovremeno popele na vrhove i uspostavile telefonsku vezu i na taj način bi simbolično povezale Sloveniju i Hrvatsku.

Učka – Vojak će biti jedan od hrvatskih vrhova koji će sudjelovati u velikoj zajedničkoj akciji slovenskih i hrvatskih planinara. Naime, uz desetu godišnju svoga djelovanja, Planinska skupina Bazovica izvest će poduhvat nazvan ”Planinska trilogija”, s ciljem ukazivanja na atraktivnosti hrvatskih i slovenskih planinarskih ”destinacija”, ali i kao doprinos održavanju dobrih odnosa između slovenskih i hrvatskih planinara.

Uz Dan državnosti Republike Slovenije i Republike Hrvatske, 25. lipnja (ponedjeljak) bit će izveden istovremeni uspon na Triglav i na Sinjal (Dinara) – najviše vrhove u Sloveniji i Hrvatskoj. Pohodi će trajati od 23. do 25. lipnja, a uključit će članove prijateljskih društava iz dvije susjedne zemlje.

U projekt je uključen i Vojak, najviši vrh Učke. Grupe bi se istovremeno popele na vrhove i uspostavile telefonsku vezu i na taj način bi simbolično povezale Sloveniju i Hrvatsku.

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: Vjekoslav Šabarić