Zakopower u Opatiji

Zakopower - Poljska etno senzacija

Zakopower - Poljska etno senzacija

Opatija – U sklopu manifestacije ’’Dani Poljske u Opatiji’’, 17. travnja, na Ljetnoj pozornici nastupiti će poljska etno-rock grupa Zakopower.
Zakopower je jedna od najpopularnijih poljskih grupa koja izvodi goral etno rock glazbu, a dobila je ime po mjestu Zakopane, rodnom gradu glavnog pjevača. Glazba koji izvodi grupa je jedinstveni spoj izvorne glazbene kulture s modernom rock glazbom. Radovi inspirirani poljskim etnom ubačeni su u moderne aranžmane, pritom koristeći i tradicionalne instrumente.
U svojoj dosadašnjoj karijeri objavili su dva albuma: ’’Music Hal’’ (2005) i ’’Na Siedem’’ (2007). Drugi album podijeljen je u preko 600,000 primjeraka uz novine The Times. Promociju albuma napravili su na sedam pozornica, na kojoj je bilo preko 15 glazbenika, uključujući prijatelje koji su sudjelovali u stvaranju novog albuma.
U svojoj karijeri osvojili su dvije prestižne nagrade za najbolji album 2008 godine – ’’Fryderyk award for Folk Album of the Year’’, te nagradu na festivalu ’’National Festival of Polish Song in Opole’’. Na 45. Opole KFPP-u grupa je osvojila nagradu žirija za pjesmu ”Bog zna gdje’’. Za točno 9 dana bend će objaviti svoj koncertni DVD.
Članovi grupe: Sebastian Karpiel-Bułecka, Wojciech Topa, Bartek Kudasik, Józek Chyc, Piotr Rychlec, Michał Trąbski, Łukasz Moskal, Tomek Krawczyk.
Ulaz na koncert je besplatan.
Nikola Cvjetović

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net