Zanimljivim programom Zvončarska muzejska zbirka obilježit će noć muzeja @ Rukavac

Arhiva Noć muzeja 2014: Paulo Dukić, Arsen MIletić i Jerko Gudac @ Rukavac

Arhiva Noć muzeja 2014: Paulo Dukić, Arsen MIletić i Jerko Gudac @ Rukavac

Događanje će otvoriti projekcija filma ”Tončićeva zvona” Igora Paulića, a tijekom večeri održat će se otvorenje izložbi, atraktivni koncertni nastupi te folklorni programi…

Rukavac – Noć muzeja obilježit će u petak, 30. siječnja i Zvončarska muzejska zbirka u Rukavcu koja se već godinama pridružuje velikom broju hrvatskih muzeja koji sudjeluju u ovoj manifestaciji. Program, koji bi trebao potrajati sve do ponoći, započet će u 20 sati projekcijom filma ”Tončićeva zvona”.

– Radi se o filmu autora Igora Paulića koji govori o zvončarskoj tradiciji i zvončarima kroz proces izrade zvona u radionici starog majstora ”Tonćiča Stambulića od Jušić” koji svake godine za mnoge zvončare sa područja Općine Matulji izrađuje zvona, objasnila je zamjenica matuljskog načelnika Eni Šebalj.

noc_muzeja_rukavac_2015

U 21 sat održat će se otvorenje izložbe ”Zvončar u fokusu 2014” kojom se predstavlja 30 najboljih fotografija pristiglih na natječaj, a koje donose fotografskim okom zabilježene detalje sa zvončarskih pohoda, njihovu snagu ritam, boje opreme i niz drugih detalja. Na samom otvorenju dodijelit će se i novčane nagrade za najbolja ostvarenja.

– Klapskom pjesmom kroz Noć muzeja dalje od 21.30 do 23 sata vode Ženska klapa rožice i Klapa Skalin, sa posjetiteljima će se družiti i Mauro Staraj i La Banda, koji su nedavno promovirali novi album čiji će se primjerci moći kupiti tijekom same večeri, a u programu će nastupiti i mladi glazbenik Antonio Krištofić, objasnila je Šebalj.

Noć muzeja završit će uz plesne ansamble Zora Opatija i Zvir Jelenje kao i Rukavački partenjaki sa kojima će i posjetitelji moći zaplesati odod 23 sata do ponoći. Kako je istaknula šebalj, svi će gosti muzeja biti u prilici isprobati i tradicionalne pusne slatke specijalitete, a večer će glazbeno pratiti i duo iz grupe Maestral.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!