Započeli pregovori o suorganizaciji manifestacije Judo Grand Prix 2014. @ Opatija

judo_1

– Kako je Rijeka domaćin istog takmičenja i sljedeće tri godine, a Opatija ima novi sportski objekt razgovaralo se o uključivanju Opatije u organizaciju manifestacije Judo Grand Prix 2014. na način da Opatija bude trening kamp cca. 5-7 dana poslije grand-prixa, kazao je Kirigin.

Opatija – U sklopu sportskog natjecanja Judo Grand Prix-a koje se proteklog vikenda održavalo u Rijeci, u svojstvu suorganizatora Opatija je u subotu ugostila veliku delegaciju Internacionalnog Judo saveza predvođenu glavnim rizničarom Naser Al-Tamimijem.

Grad Opatiju predstavljao je zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin, koji je uz predsjednika Međunarodnog Judo saveza Maurius L. Vizera, predsjednika HOO-a Zlatka Matešu i ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, na riječkom grand prixu dodijelio nagrade najuspješnijim judašima.

VIP večeri organiziranoj za oko četrdesetak osoba u restoranu Evergreen, koje su direktno bile uključene u organizaciju Judo Grand Prix-a Rijeka, prisutna je bila i predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak, počasni predsjednik Hrvatskog judo saveza Zoran Dimov, te glavni tajnik Hrvatskog judo saveza Hrvoje Lindi.

– Kako je Rijeka domaćin istog takmičenja i sljedeće tri godine, a Opatija ima novi sportski objekt razgovaralo se o uključivanju Opatije u organizaciju manifestacije Judo Grand Prix 2014. na način da Opatija bude trening kamp cca. 5-7 dana poslije grand-prixa. Naglašavam da je na ovogodišnjem Judo Grand Prix-u bilo preko 300 takmičara iz cijelog svijeta što ako dodamo pratnju, organizatore, goste dolazimo do brojke preko 500 osoba koje su gotovo sve bile smještene u Opatiji. Sljedeće godine se očekuje preko 500 takmičara jer započinje predolimpijski ciklus tj. skupljanje bodova na najjačim takmičenjima kao što je i Judo Grand Prix 2014, kazao nam je Ferdinand Kirigin, zamjenik opatijskog gradonačelnika.

Tim je povodom predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak u pratnji zamjenika opatijskog gradonačelnika Fernanda Kirigina, zatim direktora gradske tvrtke Opatija 21 i voditelja sportske dvorane O’Briena Sclaunicha danas obišla sportsko zdanje na Lipovici, kako bi se i osobno upoznala sa karakteristikama sportske dvorane te potencijalima koje ona pruža.

– Dvorana je zaista jako lijepa, funkcionalna, a može nadopuniti i turističku ponudu Opatije, što joj je nedostajalo. Sportska dvorana pogodna je za više sportova i više namjena, i vjerujem da će uz dobru promociju privući klubove na pripreme, ali i organizaciju sportskih natjecanja – prokomentirala je Sanda Čorak nakon obilaska Dvorane zaključivši na kraju kako vjeruje da će opatijska sportska dvorana, nakon što je vidjela čime sve raspolaže, biti u funkciji i dobro iskorištena.

judo_opt

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!