Započelo drugi dio hrvatske A-lige u bridžu @ Opatija

Arhiva Liburnija.net

Opatija se posljednjih godina prometnula u pravi bridž centar Hrvatske i Europe, a jučer i danas u njoj gostuje šezdesetak najboljih hrvatskih igrača bridža.

Opatija – Grand hotel ”4 opatijska cvijeta” ugostio je jučer najbolje hrvatske bridžiste, koji su odmjerili svoje znanje u sklopu drugog kruga hrvatske bridž A-lige. Uz domaćine, Bridge klub ”Opatija”, u ligi sudjeluje još jedanaest klubova iz Zagreba, Splita, Siska i Rijeke, a ukupno se u Opatiji natjecalo šezdesetak igrača.

– Liga se igra u nekoliko krugova koji se odigravaju u različitim mjestima. Opatija se pokazala kao jedan od centara bridža u Hrvatskoj, ali i u Europi, jer su posljednjih godina tu organizirane Univerzijada, svjetsko i europsko juniorsko prvenstvo i niz drugih natjecanja na visokoj razini. Inače je običaj jakih bridž turnira da se organiziraju u elitnim turističkim destinacijama kao što su Monte Carlo ili Bali, stoga je uvrštavanje Opatije u taj popis jedan vid doprinosa turističkom imidžu ovog grada, kazao je predsjednik Hrvatske Bridge federacije Jurica Carić.

Davor Žic / Liburnija.net