Započinje nova sezona Škole potresujke @ Matulji

potresujka_tzo_matulji

Škola potresujke dobar je uvod u zimu i vrijeme Pusta, jer potresujka je tanac ki je specifičan za ove naše krajeve, a s obzirom da se temperature sve niže spuštaju, uz nju se može dobro zagrijati i protresati, zaključila je Kalčić Grlaš.

Matulji – Škola potresujke, tradicionalni ”pred-pusni” program u organizaciji Turističke zajednice Matulja, započet će svoje novo izdanje ove subote, 9. studenoga u društvenom domu Hangar s početkom u 17 sati.

– Cijena za dva sata je 25 kuna po osobi, a poduke daje Dean Jurdana, službeni učitelj TZO Matulji. Pozivaju se svi zainteresirani da nam se pridruže i uz ugodno druženje nauče tradicionalni ples našega kraja, kazala je direktorica TZ Matulji Marijana Kalčić Grlaš na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Nakon ”uvodnog” sata, škola će se nastaviti održavati svake subote zaključno do 21. prosinca, kada će biti priređena mala svečanost podjele diplomi za Autohtonega tancura i Autohtonu tancuricu uz živu glazbu i degustaciju autohtonih jela i pića za sve polaznike.

– Škola potresujke dobar je uvod u zimu i vrijeme Pusta, jer potresujka je tanac ki je specifičan za ove naše krajeve, a s obzirom da se temperature sve niže spuštaju, uz nju se može dobro zagrijati i protresati, zaključila je Kalčić Grlaš.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!