Zašto je u redu reći „L” (čitaj: R)?- Logopedska radionica za roditelje udruge Srce za Volosko

Roditelji su prvi djetetovi učitelji i modeli. Provode najviše vremena s djecom i najbolje ih poznaju pa mogu i najviše doprinijeti njihovom razvoju i rehabilitaciji kada je potrebna.

Volosko – U subotu, 21. studenog, putem Zoom-a održat će se logopedska radionica za roditelje na kojima će roditelji imati priliku naučiti kako teče govorno- jezični razvoj i kako ga poticati. Moći će naučiti i što je sve potrebno znati i vježbati u predškolskoj dobi kako bi dijete bilo spremnije na savladavanje školskih sadržaja. Kako je u današnje vrijeme potraga za logopedskim savjetima velika, logopedinja Lea Ivančić Žic Gulan iz LOGORIA logopedskog kabineta, odgovarat će na roditeljska pitanja u sekciji pitanja i odgovora. Radionica je besplatna i svi roditelji mogu se prijaviti za sudjelovanje putem maila srcevolosko@gmail.com ili Facebook stranice Srce za Volosko.

Logopedska radionica dio je projekta KalenDar za obitelj udruge Srce za Volosko koji se izvodi treću godinu s ciljem povećanja zaštitne uloge obitelji u razvoju djece.

Jačanjem roditeljske otpornosti, usvajanjem novih znanja i vještina, roditelji si otvaraju mogućnosti i nove ideje kako učinkovitije i ugodnije riješiti izazove pred kojima se nalaze na zadovoljstvo i dobrobit cijele obitelji. Radionice projekta obuhvaćaju teme poput senzorne integracije, utjecaja tehnologije na razvoj djeteta, priča koje pomažu i Lessac Kinesensics tehnike pripovijedanja, mindfulnessa, komunikacijskih vještina i drugih u skladu s potrebama roditelja.

Autorica i voditeljica programa je Lidija Jukić, psihologinja i vlasnica Inspire na Voloskom gdje djeca, mladi i odrasli svakodnevno stvaraju ideje, uče i razvijaju se. Radionice izvode brojni stručnjaci iz područja društvenih i edukacijsko- rehabilitacijskih znanosti, a u 2020. i 2021. godini sufinancirane su sredstvima Zaklade ICF i donacijama.