Završen 7. Jazz Ex Tempore @ Opatija

elvis_koncert…tjedan dana posvećen jazz radionicama završio je koncertima u Ljubljani i Opatiji…
…postavu benda činili su Juan Carlos Sungurlian Barsumian, Marcello Peghin, Hicham Belfahem, Goran Rukavina i Elvis Stanić…

Opatija / Ljubljana – Koncertom u Ljubljani u Crvenom Salonu kafeterije KavaČaj-Slamič, održanim jučer navečer, i službeno je završen ovogodišnji Jazz Ex Tempore.
Opatija / Ljubljana – Koncertom u Ljubljani u Crvenom Salonu kafeterije KavaČaj-Slamič, održanim jučer navečer, i službeno je završen ovogodišnji Jazz Ex Tempore. Projekt već sedmu godinu zaredom u Opatiju privlači majstore raznih instrumenata iz čitave Europe i svijeta, koji čine bend složen ”na licu mjesta”, od čega potiče i samo ime festivala.
Tijekom tjedan dana zajendičkih vježbi, glazbenici održavaju i razne radionice na kojima s publikom dijele znaje o instrumentima kojima su posvetili čitav život, a ove godine te su radionice održali Juan Carlos Sungurlian Barsumian na temu orijentalni žičani instrumenti, Marcello Peghin na temu ”od Bacha do jazza”, te Hicham Belfahem koji je predstavio orijentalne udaraljke.
Njih trojica činili su i ”inozemni” dio Jazz Ex Tempore benda, u kojem su im se priključili i slavni domaći glazbenici Elvis Stanić i Goran Rukavina, te još jednom pokazali da je kvalitetnim muzičarima dovoljno samo malo vremena da upostave glazbenu kemiju. Na završnom koncertu u Opatiji, održanom prekjučer u Villi Angiolini, oduševili su dvoranu ispunjenu do posljednjeg mjesta.
– Ove godine Jazz Ex Tempore bio je nešto drugačiji, jer zbog stilova prisutnih glazbenika bio je više “etno” nego “jazz” priča, ali po povratnim informacijama s radionica vjerujem da je publika doista uživala u ovotjednom programu i da su brojni ljudi nešto i naučili. Pa i sam sam puno toga naučio, jer vjerujem da čovjek uči dok je živ, a glazbenici ovog kalibra najbolji su učitelji, zaključio je umjetnički voditelj festival Elvis Stanić.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!