Završen 'punoljetni' Carneval kup @ Opatija


Prema riječima organizatora promjena termina bila je pun pogodak te je privukla značajniji broj stranih natjecatelja, tj. nastupilo je 139 jedriličarki i jedriličara iz 4 europske zemlje – Češke Republike, Mađarske, Slovenije i iz većine hrvatskih klubova.
Opatija – Jučer je službeno završen ‘punoljetni’ Carneval cup za optimiste, koji se zbog loših vremenskih prilika prebacio za travanj. Iako se trebalo jedriti tri dana, zbog nedostatka vjetra jedrilo se samo u subotu. Prema riječima organizatora promjena termina bila je pun pogodak te je privukla značajniji broj stranih natjecatelja, tj. nastupilo je 139 jedriličarki i jedriličara iz 4 europske zemlje – Češke Republike, Mađarske, Slovenije i iz većine hrvatskih klubova.
– Nažalost nas kao organizatora, ali i jedriličara vjetar se nije iskazao prvog dana XVIII. Carneval cup, a flota od 139 jedriličarki i jedriličara nije isplovila iz opatijske luke. Dugo čekanje se isplatilo, te su u subotu odjedrena tri plova, koji su ujedno i bili krajnji rezultati, obzirom da su jučerašnji dan obilježili nedostatak vjetra i kiša, koji su prikovali jedriličare za opatijski mul. U 14 sati regatni odbor je označio kraj natjecanja za današnji dan, te su tim postali punovažni subotnji rezultati, poručili su iz Jedriličarskog kluba Opatija.
U ukupnom poretku najbolji je bio Mađar Zsombor Gyapjas, drugo mjesto osvojio je Peter Janezić, dok se na treće mjesto plasirao Leon Kljus iz crikveničkog Vala. Četvrtu poziciju zauzeo je Joško Galović (JK Istra Lovran), petu Mikele Rušnjak (JK Horizont Poreč), šestu Marin Desabota (JK Val Šibenik), a sedmu Pavle Živanović (JK Opatija).
Kadetkinja zadarskog Uskoka Matija Biloglav osigurala je prvo mjesto, Čehinja Nikol Stankova (YC Lipno nad Vlatvom) plasirala se na drugo mjesto, dok je Jana Jelčić (YC Zagreb) osvojila treće mjesto u ukupnom poretku kod djevojaka.
Ukupne rezultate pogledajte na ovom linku
[nggallery id=134]
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: Dražen Zdelarec

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net