Završen Solo Positivo Film Festival: Glavnu nagradu osvojio film The Possibilities Are Endless @ Opatija

solo_positivo_finalna_vecer_2015_opatija (2)

Najbolji film prema glasovima publike postao je ”Živan Makes a Punk Festival” redatelja Ognjena Glavonića, koji je ujedno osvojio i nagradu žirija za najbolju režiju.

Viviane Blumenschein

Viviane Blumenschein

Opatija – Šesti Solo Positivo Film Festival, a prvi koji je održan u Opatiji završio je sinoć proglašenjem pobjednika i velikim tulumom na kojem je sviralo Ljetno kino. Žiri u sastavu Uli Shoeppel, Ivan Gergolet i Antonio Nuić najboljim je filmom proglasio ”The Possibilities Are Endless” koji potpisuju Edward Lovelace i James Hall, dokumentarac koji je vrlo radikalan pokušaj filmskog stvaralaštva, koji je pronašao način da slikama prikaže unutarnji život glazbenika i ispriča nam kako glazba može probuditi ljude iz tame.

Najbolji film prema glasovima publike postao je ”Živan Makes a Punk Festival” redatelja Ognjena Glavonića, koji je ujedno osvojio i nagradu žirija za najbolju režiju. Film ”Midsummer Night’s Tango” redateljice Viviane Blumenschein osvojio je nagradu za najbolju kameru, dok je nagrada za najbolji scenarij pripala filmu ”Orion: The Man who Would Be King” redateljice Jeany Finlay.

Ognjen Glavonić

Ognjen Glavonić

Posebno priznanje žirija osvojili su filmovi ”400 Years of Searching” Haidy Kancler i ”Chant Ton Bac D’abord redatelja Davida Andrea”, dok je posebno priznanje za promicanje dokumentarnog filma dobio Đelo Hadžiselimović, a nagradu mu je uručio direktor festivala Admir Ćulumarević.

Prije proglašenja pobjednika brojni su gledatelji mogli pogledati glazbene dokumentarce na sve tri festivalske kino-lokacije. Na Ljetnoj pozornici bio je prikazani srbijanski Živan Makes a Punk Festival redatelja Ognjena Glavonića, u kino Royalu hrvatski Posljednjih 100 Morane Komljenović i britanski The Possibilities are Endless Edwarda Lovelacea i Jamesa Halla a na filmskom platnu u Šporeru slovenski 400 Years of Searching Haidy Kancler i hrvatsko-bosanskohercegovački Sevdah Marine Andree Škop.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!