Završena opća planinarska škola @ PD ”Opatija“

planinarska_skola_opatija

Školovanjem novih kadrova Planinarsko društvo ”Opatija“ ne samo da uspješno nastavlja planinarsku tradiciju dugu više od šezdeset godina nego i osigurava osnovicu za stabilnu budućnost.

Opatija – Svečanom dodjelom diploma završena je opća planinarska škola koju je u suradnji s Planinarskim društvom ”Opatija“ organizirala Stanica planinarskih vodiča Rijeka.

– U okviru škole, koja se provodi po pravilniku Hrvatskog planinarskog saveza i traje dva mjeseca, dvadesetak polaznika upoznalo se u teorijskom dijelu nastave s osnovama planinarenja te odslušalo predavanja o sigurnom planiranju izleta, opremi i prehrani, orijentaciji u planinama, meteorologiji, ekologiji, alpinizmu, speleologiji i drugim temama. Predavanja su u opatijskoj Vili Antonio održali iskusni vodiči instruktori, alpinisti, speleolozi i gorski spašavatelji. U sklopu praktičnog dijela nastave organizirani su planinarski izleti na Vojak, Grnjač, Perun, Velu Dragu, Majev vrh te uspon na Nanos i posjet Škocjanskim jamama u Sloveniji. Završna provjera teorijskih znanja, snalaženja u orijentaciji i vještine izrade čvorova održana je u Planinarskom domu ”Poklon“. Educiranjem polaznika pružen je temelj za njihovo sigurno kretanje u planini, ali i osiguran preduvjet za daljnje školovanje pojedinaca unutar HPS-a. Osim toga škola je bila izvrsna prilika za uspostavljanje novih poznanstava i snažnijih veza među članovima različitih planinarskih društava koji su bili njezini polaznici (”Viškovo“, ”Delnice“, ”Lisina“, ”Knezgrad“, ”Ri Rock“, ”Opatija“), poručili su iz Planinarskog društva ”Opatija”.

N. Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net