Završeno PH u jedrenju

Naslovi Tini i Danijelu Mihelić

Naslovi Tini i Danijelu Mihelić

Opatija – Jaka bura začinila je zadnji dan Otvorenog Prvenstva Hrvatske za olimpijske klase. Po buri jačine 20 do 25 čvorova dva plova su odjedrile klase Laser, Laser Radiali i Finn, dok ostale klase nisu jedrile.
Zadnji dan, s burom, donio je zanimljiv prevrat u klasi Laser. Najsretniji je bio Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena) koji je osvojio naslov prvaka Hrvatske, srebrna medalja je pripala Milanu Vujasinoviću (Labud, Split), a bronca Luki Radeliću (Labud).
Toma Višić (Mornar) je juniorski prvak Hrvatske u Laseru. U Laser Radialu Tina Mihelić (Labud) upisala je dvije pobjede te se okitila naslovom državne prvakinje u ukupnoj i ženskoj konkurenciji. Srebrni je Lovre Perhat (Mornar), a brončani Juraj Divjakinja (Opatija). U ženskoj konkurenciji viceprvakinja Hrvatske je Marina Dujmović (Uljanik Plovidba, Pula), dok je broncu uzela Marijana Bello (Zagreb).
Ulazak u opatijski porat

Ulazak u opatijski porat


Marin Mišura (Split) osigurao si je zlatnu medalju dok je srebrna medalja pripala Josipu Olujiću (Labud, Split). U poretku Otvorenog PH Olujić je bio treći, iza Slovenca Vasilija Žbogara. Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split) zbog viroze nije nastupio na državnom prvenstvu.
S obzirom da ostale klase danas nisu jedrile za njih su konačnim rezultatima proglašeni jučerašnji koje možete pročitati u nastavku teksta
Klasa 470:
1. Šime Fantela/Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar),
2. Enia Ninčević/Romana Župan (Uskok, Zadar),
3. Lovro Ivanov/Marko Carić (Uskok) – deveti u ukupnom poretku Otvorenog PH.
Klasa Zvijezda:
1. Marin Lovrović/Siniša Mikuličić (Galeb),
2. Dan Lovrović/Antonio Arapović (Rijeka)
Klasa 49er:
1. Pavle Kostov/Petar Cupać (Uskok),
2. Goran Ivanković/Ivan Ivanković (Croatia, Opatija)
Klasa RS:X:
1. Luka Mratović (Mornar),
2. Mihovil Fantela (Sveti Krševan)
Sukladno pravilniku i broju sudionika u klasama Finn, 49er, RS:X i Zvijezda na Prvenstvu Hrvatske dijelile su se samo dvije medalje.
Podsjećamo, ove godine na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske za olimpijske klase nastupilo je 105 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Italije, Slovenije, Njemačke i Rusije.
Napokon je gotovo, jedrilice se izvlače na suho

Napokon je gotovo, jedrilice se izvlače na suho


Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!