Završeno prvo izdanje Liburnijske regate “Vela vrata” – Ivica Šćurić i posada krstaša Follow us najbrži

Kako je protekla partenca i start na Porozini provjerite u nastavku…

Opatija – Svečanim proglašenjem najboljih po grupama okončano je prvo izdanje Liburnijske regate “Vela vrata”, koja je ove godine ‘zamijenila’ Galijolu.

Nakon dvodnevnog jedrenja na ruti Opatija – Cres – Opatija, 16 jedrilica se po buri od 8 do 17 čvorova, vratilo u opatijski porat. Tako je u grupi 2 slavio Ivica Šćurić i posada borda Follow us, koji su ujedno i prvi dojedrili do Opatije. Drugo mjesto osvojio je Diego Biljan na Bela nostri, a treće Željko Kuiš na brodu Omero 2. Davor Perović s brodom Fiumanka bio je najbolji u grupi 3, a iza njega plasirao se Neven Kundija. Grupe 4 i 5 okupile su najviše natjecatelja, ukupno osam, a prvo mjesto osvojila je posada borda Mia Mia 2 i skiper Leonid Holjar, drugo Plava vila i skiper Dušan Golja, treće Donna i Radovan Vertel, a četvrto Robi Bučković. Aleks Šlosar s brodm Aleksandra bio je najbolji u grupi 5, dok su se iza njega smjestili kormilari Slavko Marečić, Damir Popović i Mario Kos. Posada broda Nessie s kormilarom Sinišom Jančićem (JK Neverin) bila je najbolja u grupi 6, dok je u grupi 7 slavila posada broda Alpha-alpha sa skiperom Tomislavom Gomerčićem (JK Uskok), dok je drugo mjesto zauzela posada broda Aventua sa skiperom Brunom Venturinijem (JK 3. maj).

Podsjetimo, do sada uvriježeni okret oko hridi Galijola otišao je u povijest. Zahtjevna regata koja se jedrila po navigacijski teškim uvjetima iz godine u godinu imala je sve manji odaziv brodova, stoga su organizatori prilagodili rutu te je regata jučer startala pod imenom 38. Galijola – Liburnijska regata Vela vrata 2020.

Kako je protekla partenca i start na Porozini provjerite u nastavku…

Ivica Šćurić I Posada Broda Follow Us Pobjednici ‘prve Etape’ Liburnijske Regate Vela Vrata 2020.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!