Završila Ljetna škola novinarstva BIRN-a @ Opatija

novinarstvo_sm…više informacija o programu i predavačima dostupno je na službenim stranicama
…među predavačima bili su najugledniji svjetski novinari i urednici…

Opatija – U Međunarodnom centru za obrazovanje novinara u Opatiji (ICEJ) završila je petodnevna međunarodna ljetna škola istraživačkog novinarstva u organizaciji BIRN-a (Balkan Investigative Reporting Network – Balkanska reporterska istraživačka mreža).
Trideset sudionika iz 10 zemalja imali su se priliku kroz niz predavanja i praktičnih radionica upoznati s temama poput praćenja papirnatog traga i pristupa dokumentima, obrade prikupljenih informacija, korištenja baza podataka i društvenih mreža u istraživanjima, tehnikama istraživačkog intervjua te istraživanja organiziranog kriminala i korupcije. Polaznici su tijekom predavanja obrađivali teme iz stvarnoga života, koristeći tehnike i vještine istraživačkog novinarstva, a najbolji će novinarski rad na kraju biti i nagrađen. Novinare – polaznike ljetne škole obučavali su eminentni predavači iz Sjedinjenih Država i više europskih zemalja, koje je okupio BIRN.
Među desetak predavača ističu se Sheila Coronel, direktorica i profesorica Centra za istraživačko novinarstvo ”Toni Stabile” pri Sveučilištu Columbia (SAD), autorica desetak knjiga s područja novinarstva, ugledni novinar za ”The Guardian” Nick Davies, producent CBS News Randall Joyce te mnogi drugi poznati novinari i urednici.
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!