Završila škola plivanja, nastavljaju se aktivnosti za djecu i odrasle

Paralelno sa školom plivanja, jutarnji su sati bili rezervirani i za sportsko – rekreativni program gdje su najmlađi sudjelovali u brojnim aktivnostima: odbojci na pijesku, rukometu, mini odbojci, nogometu, graničaru, sportskom poligonu, štafetnim igrama, gađanju koševa, bacanju loptice, igrama na pijesku, igranja u moru kao i u kretanju u prirodi.

Opatija – Klub za športsku rekreaciju Gorovo je svakako jedan od najaktivnijih klubova koji i u vrijeme pandemije koronavirusa ne prestaje djelovati, već naprotiv, kao nositelj organizacija ili suorganizator priprema brojne programe za sve uzraste.

– Osim popularnog Festivala sportske rekreacije Platak 2020, koji se održava od početka lipnja do kraja rujna, KŠR Gorovo je upravo priveo kraju “Školu plivanja na dječjem kupalištu Tomaševac”, popularnu aktivnost u koju se djeca s veseljem uključuju. Ovog se ljeta u školu uključilo 16 učenika predškolske i mlađe školske dobi, a predvođeni voditeljima oni su uživali u morskim radostima, učili su dobro plivati, ali i sudjelovali u raznim zabavnim igrama u moru i na pijesku. Paralelno sa školom plivanja, jutarnji su sati bili rezervirani i za sportsko – rekreativni program gdje su najmlađi sudjelovali u brojnim aktivnostima: odbojci na pijesku, rukometu, mini odbojci, nogometu, graničaru, sportskom poligonu, štafetnim igrama, gađanju koševa, bacanju loptice, igrama na pijesku, igranja u moru kao i u kretanju u prirodi. I nakon završetka škole plivanja, svakog radnog dana od 10 do 12 sati nastavljaju se ove aktivnosti, na zadovoljstvo najmlađih kao i organizatora. Svakodnevni je odaziv doista velik, a sve se odvija pod stručnim vođenjem voditelja KŠR Gorovo Dalibora Korenića, Mirne Savić te Tonija i Erika Grozdanića, poručili su organizatori.

Posebno valja naglasiti i program za one koje vole uživati u morskom zraku, ali i biti aktivni, kojeg KŠR „Gorovo“ pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i u suradnji s Amadria Park hotelima, a u sklopu projekta „Program promicanja sporta i olimpizma u cilju očuvanja zdravlja i zdravstvenog turizma u lokalnim sredinama“ organizira kroz projekt nordijskog hodanja i pješačenja „Povijesnim stazama grada Opatije“ i to za sve zainteresirane, kao i za goste Amadria Park hotela u Opatiji. Nordijsko hodanje i pješačenje namijenjeno je svoj populaciji sudionika gostiju i građana Opatije, a KŠR „Gorovo“ organizira stručno vodstvo i 50 pari štapova za nordijsko hodanje. Aktivnosti se odvijaju u srpnju i kolovozu 2020., okupljanje sudionika je na trgu Royal, a termini hodanja: utorkom od 9 do 10,30 i petkom od 18,30 do 19,30 sati. Sudionici se prijavljuju u hotelu ili prije samo polaska, a program obuhvaća povijesne šetnice grada Opatije. Suradnjom KŠR Gorovo, Amadria Park hotela i Hrvatskog olimpijskog odbora Opatija nudi atraktivan i aktivan sadržaj koji svakako doprinosi kvaliteti turističke ponude Opatije.

error: Content is protected !!