Završio tjedan otvorenih vrata u Foliotu, počinju upisi @ Matulji

…ilustracija…

– Za svu djecu i sve mlade željne stvaranja, izražavanja i druženja naša vrata ostaju otvorena tijekom cijele godine. Vidimo se na Kastavskoj cesti 4 u Matuljima, poručili su iz Foliota.

Matulji – Tjedan otvorenih vrata u Foliotu trajao je od 27. do 31. kolovoza, tijekom kojeg su održali niz pokaznih radionica za djecu i time najavili početak nove školske godine u Foliotu.

– U srijedu, 5. rujna u 19 sati dođite u Foliot, doživjeti sasvim novo iskustvo. U Foliotu od rujna nudimo i jogu za mlade i sve one koji se tako osjećaju (15+)! Sat će biti usklađen sa željama i potrebama polaznika! Foliotova djelatnost ne iscrpljuje se u navedenome. Ove godine nude još pregršt programa i aktivnosti zato pratite njihove obavijesti na službenoj stranici i društvenim mrežama. Za svu djecu i sve mlade željne stvaranja, izražavanja i druženja naša vrata ostaju otvorena tijekom cijele godine. Vidimo se na Kastavskoj cesti 4 u Matuljima, poručili su iz Foliota.

Tjedan otvorenih vrata u Foliotu započeo je plesnim radionicama, Foliotovim najbrojnijim i najrasplesanijim radionicama. Posebna radionica bila je posvećena breakdanceu koji će se u Foliotu provoditi od ove godine kao nova plesna radionica u sklopu njihovog plesnog studija Vibe. Zašto upisati neku od Foliotovih plesnih radionica? Plesom se razvija motorika, osjećaj za prostor, samodisciplina i usredotočenost. Foliotove plesne grupe već godinama ostvaruju vrhunske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Plesni studio Vibe nastao je kao odgovor upravo na te uspjehe i kao potreba da se naše seniorske plesne grupe lakše profiliraju na plesnoj sceni.

– Dok jedni u Foliotu plešu, drugi spremaju monologe, dovitljive dijaloge, šaljive komedije, žalosne tragedije, a prije svega – uče se dramskim tehnikama i prepuštaju čarima pozornice. Foliot djeci predškolskog i školskog uzrasta nudi mogućnost sudjelovanja i u dramskim radionicama na kojima će djeca imati priliku glumiti u predstavi i filmu. Zašto upisati dramsku radionicu? Jer je korisno i zabavno! Razvija se samopouzdanje i kreativnost, razbija trema. Dramski je odgoj izrazito koristan za socijalizaciju, razvoj komunikacije, izražavanja, ali i izgradnju osobnosti. Koliko jezika znaš, toliko ljudi poznaješ, a Matuljci se od najranijih dana pripremaju za upoznavanje cijeloga svijeta. Nudimo tečajeve raznih jezika, a tijekom prošloga tjedna održane su radionice talijanskoga, njemačkoga i engleskoga jezika. Posebnost je Foliota što, uz školarce, jezicima poučava već i predškolce, a od ove godine i mlade! Programe prilagođavamo uzrastu i veličini grupe, a nudimo i mogućnost pohađanja individualnih sati. Tijekom tjedna otvorenih vrata posjetili su nas vrtićari i učenici iz Matulja i okolice. Kreativnost, stvaralaštvo, izražavanje i mašta – temelj je to svih Foliotovih radionica, a najviše do izražaja dolazi upravo u kreativnim radionicama. Na kreativnim radionicama pripremamo radove za izložbe, izrađujemo predmete od raznih materijala, stvaramo prava likovna djela. Kreativna radionica već godinama okuplja djecu predškolskog i školskog uzrasta koja pripremaju i postavljaju svoje prve izložbe, pa osim kreativnosti razvijaju i samopouzdanje, dodali su iz Foliota.

Za više informacija provjerite njihovu internetsku stranicu (www.foliot.hr) ili Facebook stranicu (Udruga Foliot), nazovite na broj 099 754 0779 ili im se javite putem maila na udruga.foliot@gmail.com. Upisi traju tijekom cijelog rujna, no požurite, neke su grupe već formirane!

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!