Završni koncert projekta Jazz Ex Tempore @ Villa Angiolina

Arhiva Liburnija.net: Jazz ex tempore @ Opatija

Nakon višednevnih radionica, proba, druženja i muziciranja, 8. Jazz Ex Tempore bliži se svome kraju, koji će se ”proslaviti” zajedničkim koncertom sudionika u Villi Angiolini večeras u 21 sat.

Opatija – Završni koncert projekta Jazz Ex Tempore, u sklopu kojeg su tijekom čitavog prošlog tjedna u Opatiji surađivali glazbenici iz Europe i svijeta, održat će se u petak, 26. listopada u Villi Angiolini u 21 sat. Ulaznice za završni koncert mogu se kupiti sat vremena prije početka koncerta po cijeni od 50,00 kn.

Dugogodišnji umjetnički voditelj Projekta Elvis Stanić ove je godine okupio vrhunske umjetnike iz Kostarike, Italije, Bosne i Hercegovine i Srbije, a to su: Luis Bonilla (trombon), Adriana Vasques (klavijature, glas), Amar Češljar (bubanj) i Vladimir Samardžić (bas). Posjetitelji će moći čuti zanimljivu fuziju glazbenika s vrlo različitim muzičkim ”backgroundom”, koji bi mogao rezultirati i nekim novim glazbenim izrazima, ostvarenim kroz sedmodnevno uvježbavanje vrsnih instrumentalista i vokalista koji su se tek u Opatiji prvi puta zajedno našli na jednom mjestu.

Projekt Jazz Ex Tempore do danas je okupio preko 30 umjetnika iz 20 zemalja svijeta koji su tijekom boravka u Opatiji održali i oko 25 radionica, a djela nastala tijekom Projekta su osvojila tri Porina za jazz glazbu i predstavljena su na koncertnim turnejama u Hrvatskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Italiji, Bugarskoj, Nizozemskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!