Završni koncert učenika Glazbene škole ‘Mirković’ i polaznika igraonice ‘Girotondo’ ove nedjelje u Vili Antonio

Učenici osnovne i srednje Glazbene škole “Mirković” su od 1994. do 2019. osvojili ukupno 229 nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima za što su zaslužni učenici te predan ustrajan rad učitelja i mentora.

Opatija – Završni koncert učenika Glazbene škole “Mirković” i polaznika predškolske Glazbeno talijanske igraonice “Girotondo” održat će se ove nedjelje, 9. lipnja s početkom u 18 sati u Villi Antonio.

Podsjetimo, GŠ “Mirković” je kroz svoje javno djelovanje od 1994. do 2019. bila organizator i sudionik ili posrednik u organizaciji više od 1360 različitih glazbenih programa širom Hrvatske te nekoliko inozemnih programa, a od tog broja 383 ih je održano na području Opatije. Ti programi uključuju nastupe učenika osnovne i srednje škole, studenata visoke glazbene škole, kao i nastupi i koncerti gostujućih profesionalnih glazbenika. Učenici osnovne i srednje Glazbene škole “Mirković” su od 1994. do 2019. osvojili ukupno 229 nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima za što su zaslužni učenici te predan ustrajan rad učitelja i mentora. Mnogi učenici Glazbene škole “Mirković” i Visoke škole za glazbenu umjetnost “Ino MIrković” ostvarili su i profesionalnu glazbenu karijeru te su danas prepoznati kao cijenjeni učitelji, profesori ili samostalni glazbenici u Hrvatskoj i inozemstvu.

Svojim djelovanjem ova škola dala je svoj doprinos na području širenja glazbene kulture, glazbenog obrazovanja i klasične umjetnosti kao neizostavnu sastavnicu opće kulture.

Također, maturanti srednje Glazbene škole „Mirković“, dobitnici niza nagrada Silvestar Pulić i Massimiliano Marcel, klavir – klasa prof. Nataliye Marycheve, održat će svoj završni koncert u nedjelju, 30. lipnja u 19 sati u Velikoj dvorani Zajednice Talijana Rijeka – Circolo.

error: Content is protected !!