Završnica automobilističke sezone – U Dubrovniku odluke o prvacima

Završnica automobilističke sezone – U Dubrovniku odluke o prvacima

ĐINO FRANIĆ (AK Dubrovnik Racing) snimio T.Vlašić

Konkurencija 23 vozačice i vozača iz deset klubova, u dva završna natjecanja sezone, iznjedrit će nove prvake i pobjednike ocjensko-spretnosnih vožnji

Dubrovnik – Poslije šest mjeseci Dubrovnik će, drugi puta ove godine, biti domaćin dvodnevnog natjecanja u ocjensko-spretnosnim vožnjama. Organizator dva odvojena bodovna natjecanja „Nagrada Dubrovnika 2021.“ Prvenstva Republike Hrvatske ovog je puta Autoklub Dubrovnik Racing, kojem su pokrovitelji Grad Dubrovnik i gradska Turistička zajednica. Među čunjevima, svoju će spretnost i brzinu, na improviziranom poligonu Luke Dubrovnik, prezentirati 23 vozačice i vozača iz deset klubova. U ovom broju tek je petero sudionika iz tri kluba izvan područja Dalmacije, tako da će borbu za prestiž propustiti većina onih koji su se bodovno potkožili na tri uvodna natjecanja u sezoni i tako osigurali pozicije u vrhu pojedinih klasa ili konkurencija ekipa.

Hrabri i odlučni da se dokažu na stazi, osiguraju status najboljih u Hrvatskoj, su među inima, dva mlada zagrebačka asa Dario Merlić i Filip Agić iz AMK Zanatlija, koji će u izravnom dvoboju odlučivati o dvostrukoj kruni – onoj za državnog prvaka u ukupnom poretku, ali i najbrojnijoj klasi 1 automobila duljine do 3.500 mm. U obje je konkurencije bodovna prednost na strani Merlića, ali predstoji još osam posebnih ispita i dvostruki broj bodova do konačne odluke. U ovoj baznoj tehničkoj disciplini domaćeg automobilizma, svaka se greška „skupo“ plaća, svaki srušeni čunj, crta u garaži ili krivi smjer može biti odlučujući. Teorijske šanse za sam vrh u obje konkurencije ima i Saša Čaklović (AKK DR Racing Prelog), kojem je to omogućila sredinom ljeta, tek jedna „generalka“ u Brezovici nadomak Zagreba. U klasi 2 do 4.000 mm pobjednika sezone odlučit će sraz Puljanina Zorana Vlahovića (AK No Traction) i domaćina Dragana Velaševića (AK Ragusa Racing), dok je u klasi najduljih automobila (preko 4.500 mm) prvak već poznat, pa niti ne stiže na krajnji jug Hrvatske (Florijan Blažutić, AK Dugo Selo). Željna dokazivanja do sada trostruke pobjednice u konkurenciji vozačica je Dalila Delimehić (AKK DS Racing Prelog), koja će samim nastupom samo potvrditi naslov prvakinje među ženama za 2021.godinu. Dario Merlić u konkurenciji juniora ima bodovnu prednost, ali i iskustvo, pred adutom domaćina, mladim Đinom Franićem (AK Dubrovnik Racing), dok u konkurenciji ekipa bodovno odskače AK Dugo Selo na vrhu ljestvice s gotovo sigurnim naslovom prvaka, pa nitko niti ne stiže u Dubrovnik. Ipak, teorijski, da se poklope neki rezultati, mogli bi i izgubiti taj „sigurni“ naslov. Teško, ali,….

Vozačima dalmatinskih klubova, kojima se ovaj vikend program boduje i za Prvenstvo Regije Jug HAKS-a, pruža se prigoda dobrim rezultatima ubaciti na pobjednička postolja sezone državnog prvenstva OSV-a u nekim konkurencijama.

Subota i nedjelja, uoči Sv.Nikole, imaju identičnu satnicu, prvo od 8 do 10 sati prijam i verifikacija,a potom od 11,45 sati četiri različita ispita spretnosti. Oko 17 sati proglasit će se najuspješniji svakog dana, a nekima će Sv.Nikola donijeti zaslužene poklone, a neki su već zaslužili šibu!

Ovim oktanskim vikendom u Dubrovniku i službeno će biti okončana bogata i sadržajna automobilistička sezona Hrvatskog auto i karting saveza i državno prvenstvo s do sada rekordnim bojem disciplina, natjecanja i utrka. Ponovila se!

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net