Završnica prvenstva Hrvatske : Odličan otpor favoritu

vaterpolo_seniori_akcija-1…u drugoj utakmici 3. kola ove skupine vaterpolisti Jadrana su napravili veliko iznenađenje…
Volosko – “Pravu” utakmicu odigrali su mlađi juniori u posljednjoj utakmici skupine A protiv najvećeg favorita za osvajanje zlata, zagrebačke Mladosti.
Prvih sedam minuta i vodstvo od 3 : 2 je odličan putokaz za budućnost. Iako je Mladost u utakmicu ušla vjerojatno malo opuštenije s obzirom da su već ranije osigurali polufinale to ipak ne umanjuje zasluge opatijskih vaterpolista koji su i u samoj završnici imali nekoliko izrazitih prilika za smanjenje rezultata koje na njihovu žalost nisu realizirali.
Međutim, ako se prisjetimo da je prije samo šest mjeseci utakmica kvalifikacija između ove dvije ekipe završila pobjedom Zagrepčana sa čak 24 : 6 jasno je vidljiv veliki napredak u igri Opatijaca. Ovim porazom Opatijci će razigravati u skupini za poredak od 5. – 8. mjesta a prvi protivnik im je stari poznanik iz kvalifikacijske skupine, Medveščak.
U drugoj utakmici 3. kola ove skupine vaterpolisti Jadrana su napravili veliko iznenađenje uvjerljivom 12 : 5 pobjedom protiv Mornara BS čime su izborili drugo mjesto i prolaz u borbu za odličja.
Bazen na Zenti
Suci : Copić i Matijević
Mladost : Opatija 10 : 5
( 2 : 3, 3 : 0, 2 : 1, 3 : 1 )

Mladost : J.Živković, Buljan, Mijatović 1, Gagulić 2, Božičić, Knežević, Lovasić, Ereš, Kormanić 1, I.Živković 2, Brkić 1, Miočević 2, Matijević, Schonwald 1
Trener : Hrvoje Hrestak
Opatija : Čubranić, Paradžik, Muškardin, Krainer 2, Vrdoljak, Popović, Mat.Blažić, Rakovac 1, Radetić, Rudan 1, Hraste, Mar.Blažić, Možetić, Frković 1
Trener : Danijel Kancijanić
Danijel Liber / Liburnija.net