Završno ovogodišnje druženje članova i prijatelja Planinarskog društva ”Opatija“

planinarsko_drustvo_opatija_druzenje_12_2013 (1)

Tijekom 2013. godine članovi Društva sudjelovali su u brojnim izletima, ali su se ujedno i spremno odazvali organiziranim radnim akcijama, među kojima je najviše angažmana zahtijevalo uređenje Planinarskog doma ”Poklon“, kojim Društvo upravlja.

Opatija – U prepunoj Velikoj dvorani opatijske Vile ”Antonio“ održano je završno ovogodišnje druženje članova i prijatelja Planinarskog društva ”Opatija“. Završno druženje u svakoj godini tradicionalno se organizira 11. prosinca, na dan kada je daleke 1950. godine održana osnivačka skupština Društva.

planinarsko_drustvo_opatija_druzenje_12_2013 (4)

Na početku večeri prisutnima se obratila predsjednica Društva Mirjana Brumnjak, naglasivši da svi mogu biti ponosni na planinarsku godinu koja je na izmaku. Nakon uvodnog pozdrava riječ je predala opatijskome gradonačelniku Ivi Dujmiću, koji je pozdravio dosadašnji rad Društva i napomenuo da će Grad Opatija svakako podržati njegov rad u skladu sa svojim mogućnostima, a prije svega Opatijsku planinarsku obilaznicu s obzirom na njezin veliki turistički potencijal i dosad slabo poznate planinarske putove, staze i šetnice opatijskog zaleđa.

Posebno ga se dojmila brojnost prisutnih, koji su Veliku dvoranu ispunili gotovo do posljednjeg mjesta, kao i činjenica da su članovi pripadnici svih generacija. Izrazio je i želju da se u budućnosti bolje iskoristi potencijal suradnje Planinarskog društva ”Opatija“ s Gradom Opatijom, ali i šire, imajući na umu gradove pobratimljene s Opatijom. Svoj je govor zaključio podcrtavanjem važnosti zdravog života koji se planinarenjem promovira i živi.

Tijekom 2013. godine članovi Društva sudjelovali su u brojnim izletima, ali su se ujedno i spremno odazvali organiziranim radnim akcijama, među kojima je najviše angažmana zahtijevalo uređenje Planinarskog doma ”Poklon“, kojim Društvo upravlja.

planinarsko_drustvo_opatija_druzenje_12_2013 (2)

Nakon zamjene dotrajalog krova, koju je financijski potpomogao Hrvatski planinarski savez, članovi su pomogli urediti okućnicu i unutrašnjost Doma, posebice blagovaonicu odnosno dnevni boravak. Osim toga članovi su sudjelovali i u uređenju dijela trase Opatijske planinarske obilaznice, koja će biti otvorena 29. ožujka 2014. godine, a radi popravka dijela staze najavljene su još dvije radne akcije, koje će se održati sredinom veljače, odnosno sredinom ožujka.

Pokrenute su i web-stranice Društva, na kojima se može pratiti sve što se u Društvu događa i doznati pokoja zanimljivost iz njegove prošlosti. U suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Rijeka organizirana je ove godine i Opća planinarska škola, u okviru koje su sudionici stekli osnovna planinarska znanja. Predsjednica Društva Mirjana Brumnjak izrazila je veliku zahvalnost svima koji su se odazvali dosadašnjim radnim akcijama, podijelivši priznanja za rad osobito zaslužnim članovima. Pri kraju službenoga dijela programa predstavljen je plan izleta i aktivnosti za 2014. godinu, a druženje se članova nastavilo u neformalnom dijelu uz pjesmu (Zvonejski kanturi) i prigodnu zakusku, za koju su se također pobrinuli članovi Društva.

planinarsko_drustvo_opatija_druzenje_12_2013 (5)

Ivana Eterović / PodUčkun.net
Foto: Milivoj Filipović

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net