Zbog najave nepovoljnih vremenskih prilika otkazan koncert Atomic JazzIstra orkestra @ 26. Kastafsko kulturno leto

Organizatori poručuju kako je povrat novca za kupljene ulaznice moguće ostvariti na prodajnim mjestima na kojima su iste kupljene te pozivaju gledatelje na ostale programe u sklopu 26. Kastafskog kulturnog leta.

Kastav – Koncert Atomic JazzIstra orkestra i Ervina Baučića na 26. Kastafskom kulturnom letu otkazuje se zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uvjeta za održavanje koncerta na otvorenoj pozornici. Organizatori poručuju kako je povrat novca za kupljene ulaznice moguće ostvariti na prodajnim mjestima na kojima su iste kupljene te pozivaju gledatelje na ostale programe u sklopu 26. Kastafskog kulturnog leta.

Podsjetimo, Atomic JazzIstra, projekt profesionalnih jazz glazbenika Istre okupljenih u JazzIstra orkestar i gost Ervin Baučić, trebali su u petak, 11. kolovoza u 21 sat, na kastavskoj Crekvini održati koncert jazz obrada pjesama pulske skupine Atomsko skolonište.

JazzIstra Orchestra postoji od 2014. godine s ciljem okupljanja mladih istarskih profesionalnih glazbenika u profesionalni jazz ansambl u istarskoj regiji. Orkestar broji 17 članova i svoj stvaralački fokus usmjerava ka glazbenoj ostavštini Istre i raznim glazbenim fenomenima istarskog podneblja. Budući da članovi orkestra dolaze iz svih dijelova Istre (hrvatskog, talijanskog, slovenskog i primorsko-goranskog dijela Istre), ansambl ujedinjuje cijelu regiju i njene kulturološke različitosti i bliskosti u jednu cjelinu. Orkestar također nastoji iskoristiti i kreativno-skladateljski potencijal članova koji aranžiraju skladbe za programe.

U nekoliko godina svog djelovanja orkestar je realizirao mnoge projekte (JazzIstra & Tamara Obrovac, JazzIstra & El Senores, JazzIstra goes Latin te iSTRAmENTAL), u različitim jazz žanrovima. Pritom su stvarali nove atraktivne koncertne programe inspirirajući se glazbom specifičnom za istarsko podneblje; bilo tradicionalnom istarskom glazbom ili rock i pop naslijeđem. Namjera ansambla jest doprinijeti promociji jazz glazbe, iskoristiti potencijale mladih i školovanih glazbenika iz regije te ostvariti krajnji cilj – uspostaviti profesionalni jazz ansambl u Istri.

Na projektu Atomic JazzIstra, orkestru se pridružio Ervin Baučić kao vokal pri izvođenju pjesama iz opusa Atomskog Skloništa u vlastitim aranžmanima. Orkestar čine: Giovanni Cigui i Uglješa Novaković na alt saksofonu, Filippo Orefice i Luka Vrbanec na tenor saksofonu, Jovana Joka na bariton saksofonu, Andrej Štrekelj, Robert Mikuljan, Branko Sterpin i Damijan Valentinuzzi na trubi, Miron Hauser, Luka Žužić, Gianluca Antonini i Toni Turković na trombonu, Zoran Majstorović na gitari, Carlos Fagin na klavijaturama, Petar Bazdanović na kontrabasu te Adriano Bernobić na bubnjevima.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!