Zbog navodnog duga Opatije Autotrolej prepolovio broj polazaka, mještani ogorčeni @ Rijeka

...ilustracija...

…ilustracija…

Prema izračunu Roberta Puljića iz Bregi, koji je Autotroleju poslao otvoreno pismo, time će se broj linija prema Veprincu iz Opatije smanjiti za više od dvostruko – od dosadašnjih 10 linija, bit će ukinuto njih čak šest!

Opatija/Rijeka – Autotrolej, riječko komunalno društvo za prijevoz putnika, na svojim je stranicama danas objavio informaciju o izmjeni voznih redova za linije 32, 32A, 34 i 37 te linije 35, koji stupaju na snagu sa sutrašnjim danom, odnosno srijedom 13. svibnja.

Prema izračunu Roberta Puljića iz Bregi, koji je Autotroleju poslao otvoreno pismo, time će se broj linija prema Veprincu iz Opatije smanjiti za više od dvostruko – od dosadašnjih 10 linija, bit će ukinuto njih čak šest!

– Ne znam je li se odgovorna osoba za izradu voznih redova, ili više takvih na čelu sa rukovoditeljem Službe prometa dipl. ing. Nenadom Mušićem, uopće zapitala kako izgleda život jednog studenta, srednjoškolca, radnika ili umirovljenika kada mu zadnji autobus prema Rijeci ili Opatiji polazi u 15:50 sati!? Slovima, u petnaest sati i pedeset minuta! Zadnji autobus koji vozi do Veprinca polazi u 19:40 sati. Kako bi se radnici druge smjene ili bilo koja druga skupina korisnika trebali vratiti kući iza 20 sati? Možda drugoga dana, prvom jutarnjom vožnjom, upitao je Puljić i dodao da ukidanjem 60 posto polazaka na pojedinoj liniji Autotrolej direktno narušava životni standard svim žiteljima Općine Matulji koji se ovim uslugama koriste, a pogotovo mještanima Rukavca, Bregi i Veprinca koji na ovaj način postaju ”građani drugog reda”.

Takav potez, kojim je smanjen standard prijevoza prema zapadnim dijelovima županije, odnosno prostora Liburnije, a prije svega mjestima od Opatije do Mošćeničke Drage, neugodno je iznenadio lokalne čelnike. Naime, iz Grada Opatije istaknuli su kako je ovo jednostrano smanjenje broja polazaka od strane Autotroleja poslano tek kao informacija u dopisu, te naglasili kako su odmah po primitku takve informacije izrazili ”svoj protest i ogorčenje sa načinom i vremenom provedbe takve jednostrane odluke, na štetu korisnika prijevoza, a protivno Ugovoru o pružanju usluga javnog prijevoza, prema kojoj su dužni za svaku trajnu promjenu voznog reda zatražiti prethodnu suglasnost Grada”.

– U ovom slučaju prethodna suglasnost nije zatražena, a niti bi je Grad dao jer ne postoje razlozi za smanjenje standarda prijevoza. Kao razlog donošenja odluke Autotrolej je naveo ”navodno” postojanje duga Grada Opatije za 2014. godinu. Stoga ističemo da Grad Opatija izvršava sve svoje obaveze u iznosu i rokovima utvrđenim zaključenim ugovorom i nema evidentirana dugovanja prema Autotroleju, stoji u odgovoru gradskih čelnika riječkoj tvrtki, u kojem je navedeno i da će Grad ”u cilju zaštite putnika inzistirati na provedbi Ugovora, te poduzeti i potrebne pravne radnje da se to osigura”.

I Puljić je najavio kako će zbog ovog poteza Autotroleja poduzeti ”prilično radikalne, ali mirne mjere prosvjedovanja i upoznavanja šire javnosti sa ovim suludim (ne)voznim redom”.

– Komunalno poduzeće Autotrolej d.o.o. nije dioničko društvo koje je osnovano da bi svojim vlasnicima donosilo dobit i isplatu dividendi na kraju godine, već da bi pružalo uslugu javnog gradskog prijevoza putnika u Gradu Rijeci te susjednim gradovima i općinama, iz čijih se proračuna izdvajaju nemala sredstva za subvencioniranje Vaše djelatnosti koja je od iznimnog društvenog značaja. Da me ne bi krivo shvatili, nisam neka zlovoljna osoba koja samo gleda gdje će se štogod dogoditi da bih to onda išao kritizirati, naprotiv već godinama uistinu volim Autotrolej čiji su narančasti autobusi jedan od najprepoznatljivijih riječkih simbola, međutim Vaša Služba prometa definitivno je grubo zastranila prilikom izrade ovako nakaradnog (ne)voznog reda. Usput rečeno nadam se da je osoba koja je bila zadužena za njegovu izradu adekvatno kvalificirana budući da sa ponekim vozačima krajem prošle godine to nije bio slučaj, naveo je Puljić, inače korisnik linije 34.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!