Zbog organizacijskih i neplaniranih poteškoća u Parkovima promijenjeno radno vrijeme Amerikanskih vrtova

Od 27. travnja, Amerikanski vrtovi bit će otvoreni svakog dana, osim ponedjeljka, a ulaz u vrtove je slobodan.

Opatija – Najavljeno radno vrijeme Amerikanskih vrtova ovih se dana iznenadno moralo prilagoditi zbog organizacijskih i neplaniranih poteškoća u Parkovima d.o.o., javili su iz grada Opatije koji su putem službenih web stranica uputili ispriku posjetiteljima.

Grad Opatija se ispričava svim posjetiteljima koji su imali neugodnosti prilikom posjeta vrtovima ili su bili u nemogućnosti posjetiti Amerikanske vrtove. Od 27. travnja, Amerikanski vrtovi bit će otvoreni od 9 do 21 sat svakog dana, osim ponedjeljka, a ulaz u vrtove je slobodan.

Kako smo izvještavali, Amerikanski vrtovi, otvoreni su prošlog tjedna. Dugo vremena „skriveni“ od očiju javnosti, vrtovi izgrađeni tridesetih godina prošlog stoljeća, koji su desetljećima služili kao rasadnik Parkovima, očito su pobudili značajan interes kod domaće javnosti, koja je ipak prevladavala među šetačima. Među komentarima posjetitelja mogle su se čuti pohvale na račun impresivnog kompleksa, pogleda te mira koji vlada među čempresima i kamenim kolonadama, no isto tako i mišljenje kako Amerikanski vrtovi još uvijek nisu spremni za naplatu ulaznica, kao i da im nedostaje sadržaja da se nazovu pravom turističkom atrakcijom. Osim toga, na društvenim mrežama viralna je postala tabla s ulaza na mostić što spaja Rakovčevu ulicu s Amerikanskim vrtovima, a na kojoj je „radno vrijeme“ napisano pogrešno na sva tri jezika – njemačkom, engleskom i talijanskom. Osim s pravopisom, posjetitelji su imali dodatnih problema s radnim vremenom: nisu bili svjesni kako je ono dvokratno, pa su ostali zaključani nakon završetka jutarnje smjene u podne.

– Kad su vrata otvorena, pločica se praktički ni ne vidi. I onda se dogodi, kao danas nama, da smo nakon podne mirno ušli kroz širom otvorena vrata (ne znajući da uopće postoji dvokratno radno vrijeme), da bismo pri pokušaju izlaska shvatili da ne možemo van jer su vrata zaključana. Bez da tamo stoji i informacija sto napraviti u slučaju zaključanih vrata (počekati, nazvati neki broj, potražiti toga-i-toga,…), ljudi su počeli preskakivati vrata visine preko 100 cm. Treba li spomenuti da je među zaključanima bilo i djece kao i starijih ljudi? Užas i sramota, kazala je jedna komentatorica u grupi Opatija In.

Uz manjak sadržaja i radno vrijeme, posjetitelji su se požalili i na čistoću vrtova, budući da se na pojedinim dijelovima moglo vidjeti veće količine otpadaka.

No, usprkos „dječjim bolestima“, čini se da su Amerikanski vrtovi zainteresirali Opatijce i u velikom ih broju privukli u šetnju. Ipak, hoće li to – i nakon „sređivanja detalja“ – biti dovoljno da se može reći da je Opatija dobila novi, atraktivni turistički proizvod, još je uvijek upitno.

error: Content is protected !!