Zbog velikog zanimanja publike, požurite po ulaznice za hvaljenog ‘’Don Giovannija“!

don_giovanni_2015_zajc_akcija (2)

S početkom 19 sati ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca, a potom i u pauzi opere u kazališnom foyeru, nudit će se vrhunski zalogaji po 10 kuna. Prihod od prodaje bonova bit će doniran Socijalnoj samoposluzi Rijeka.

Rijeka – Mozartov ‘’Don Giovanni“, operna produkcija HNK Ivana pl. Zajca nastala u suradnji s New Generation Operom iz Helsinkija, ovjenčana najvišim ocjenama hrvatske glazbene kritike i oduševljenjem publike, u ovoj će sezoni zabilježiti još dvije izvedbe: u srijedu i petak, 27. i 29. svibnja s početkom u 19.30 sati. Međutim, budući su ulaznice za petak gotovo rasprodane, ostala ih je tek nekolicina s ograničenom vizurom, a zanimanje publike je veliko, obavještavamo da ulaznica ima još za sutrašnju izvedbu odnosno 27. svibnja.

Sjajnoj prodaji za petak, 29. svibnja vjerojatno je pripomogla i Gourmet priča Opatijske rivijere i Rijeke, gastronomska pustolovina koja nudi vrhunske gurmanske delicije s autohtonim namirnicama, a posjetiteljima ”Don Giovannija“ nudi užitak više. Naime, s početkom 19 sati ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca, a potom i u pauzi opere u kazališnom foyeru, nudit će se vrhunski zalogaji po 10 kuna. Prihod od prodaje bonova bit će doniran Socijalnoj samoposluzi Rijeka.

don_giovanni_2015_zajc_akcija (1)

Podsjetimo, ‘’opera i film ujedno“, multimedijalna i osuvremenjena inscenacija „Don Giovannija“ koji nudi jednu glazbenu i čak tri vizualne perspektive uživo, s iznimim je uspjehom, pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa i u režiji Erika Söderbloma, premijerno izvedena u četvrtak 21. svibnja 2015. Potom su uslijedile stručne ocjene i napisi poput „svjetska izvedba koja do sada još nije viđena na hrvatskim pozornicama“, „sjajna predstava koju vrijedi vidjeti više puta“, „predstava dovedena do tako visokog nivoa da se gleda s užitkom i razumijevanjem“ „ predstava, jedna od onih o kojima će se pričati i koje će se s radošću ponovo gledati“…

Sjajni mladi pjevači nove generacije, gosti iz Finske, Waltteri Torikka u naslovnoj ulozi te Marjukka Tepponen kao Donna Anna predvode najbolje snage riječke opere: Kristina Kolar u ulozi je Donne Elvire, Siniša Štork u ulozi Leporella, Slavko Sekulić kao Commendatore i Marko Fortunato kao Don Ottavio, a u predstavi sudjeluju i gosti Ilijana Korać kao Zerlina i Leon Košavić u ulozi Ottavija.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!