Zborsko pjevanje pred ispunjenim Hangarom @ Matulji

U Hangaru se okupilo pet zborova s liburnijskog područja te susjednih općina, a predvodili su ih domaćini iz Ženskog pjevačkog zbora KUD ”Učka” iz Matulja te ”novostvoreni” zbor ”Štorija” iz Rukavca.

Matulji – Prva Liburnijska smotra zborova održana je proteklog vikenda pred krcatim gledalištem matuljskog Hangara, a očito je da je ova manifestacija, zamišljena s idejom stavljanja naglaska na zborsko pjevanje kao autohtoni vokalni izričaj sjevernojadranskog primorja, kod publike ”pogodila u žicu”.

U Hangaru se okupilo pet zborova s liburnijskog područja te susjednih općina, a predvodili su ih domaćini iz Ženskog pjevačkog zbora KUD ”Učka” iz Matulja te ”novostvoreni” zbor ”Štorija” iz Rukavca. Iako je bio najavljen nastup šest zborova, članovi KUD-a ”Lovor” iz Lovrana otkazali su ovo gostovanje zbog bolesti.

Nastupili su još mješoviti pjevački zborovi ”Matko Laginja” iz Klane, ”Maestral” iz Veprinca te DVD-a Opatije. Domaćinstvo ove smotre bit će ”putujuće” te će zborovi iduće godine nastupati u Klani.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!