Zdrava domaća delicija: Velom fritajom ove subote započinje 16. izdanje Festivala šparuga @ Lovran

festival_sparuga_2015_lovran_1

Divlja šparuga koja raste na obroncima Učke poznata je gastronomska delicija, a kvalitetu i poseban okus daje joj aerosol (kombinacija morskog i planinskog zraka). Porcija fritaje prodavat će se po cijeni od 20 kuna, a uz nju slastičari hotela ”Excelsior” ponudit će roladu od šparoga po cijeni od 12 kuna.

Lovran – Šparuge će se ponovo naći na meniju brojnih lovranskih ugostiteljskih objekata, jer ovog vikenda započinje 16. izdanje Festivala šparuga. Tri tjedna posvećena ovoj zelenoj poslastici osebujna okusa započet će u subotu, 9. travnja velikim događanjem u centru mjesta, a 16. Festival šparuga u Lovranu trajat će do 30. travnja.

Na otvorenju, već tradicionalnu velu fritaju od tisuću jaja i trideset kilograma divljih šparuga pripremit će chef Boris Mihovilić, a u programu koji počinje od 17 sati nastupaju DJ Vedran i Lady Luna. Porcija fritaje prodavat će se po cijeni od 20 kuna, a uz nju slastičari hotela ”Excelsior” ponudit će roladu od šparoga po cijeni od 12 kuna.

– Na prvom Festivalu šparuga 2001. godine sudjelovalo je šest restorana, a ove godine sudjeluje 15 ugostiteljskih objekata. Jela na bazi divljih šparuga nudit će: restoran Kvarner, hotel Excelsior, restoran Draga di Lovrana, restoran Knezgrad, restoran Riviera, restoran Štanger, restoran pizzeria Delfino, restoran Lovranska vrata, restoran Stari grad, konoba Kali Medveja, restoran Bellavista, Lovranski pub, buffet Stubica, bistro Oaza i konoba Marun, kazali su iz lovranske Turističke zajednice, organizatora ove manifestacije.

Divlja šparuga koja raste na obroncima Učke poznata je gastronomska delicija, a kvalitetu i poseban okus daje joj aerosol (kombinacija morskog i planinskog zraka). Veliki je broj recepata na koji se šparuga može pripremiti, a najpoznatija je ”fritaja” u koju idu jaja, divlje šparuge i pršut.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!