Zdravko Milić izlaže u Umjetničkom paviljonu ”Juraj Šporer“ @ Opatija

izlozba_zdravko_milic_2015 (2)

Milićeva djela sadrže fantastični svijet svemirskih letjelica, čudnovatog reljefa u svemirskim pejzažima, bića u austronautskoj opremi, nalik odjeći nekih davno nestalih civilizacija, o kojima još uvijek malo toga pouzdano znamo, napisala je Mirjana Kos, autorica predgovora kataloga.

Opatija – Hrvatski muzej turizma priprema samostalnu izložbu akademskog slikara Zdravka Milića koja će biti postavljena u Umjetničkom paviljonu ”Juraj Šporer“ ovog utorka, 24. studenog, u 19 sati.

izlozba_zdravko_milic_2015 (1)

– Na izložbi će biti predstavljeni Milićevi radovi koji se referiraju na mogućnost drukčijeg poretka Svijeta i propituju smisao i značenja općepoznatih stvari i pojava, koje možda i nisu same po sebi takve kakve nam se čine. Autor pokušava dokučiti prapočelo, istražujući zametnutu, zataškanu i zabranjenu povijest i arheologiju. Njegova djela sadrže fantastični svijet svemirskih letjelica, čudnovatog reljefa u svemirskim pejzažima, bića u austronautskoj opremi, nalik odjeći nekih davno nestalih civilizacija, o kojima još uvijek malo toga pouzdano znamo, napisala je Mirjana Kos, autorica predgovora kataloga.

Zdravko Milić rođen je 1953. godine u Labinu. Diplomirao je na Accademia di belle arti u Veneciji. Do sada je imao više od 80 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Redovni je profesor na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net