Zelena čistka: Održana edukativno-zabavna igra ‘Sreća bez smeća’

zelena_akcija_zmergo_korzo_2014 (2)

– Po treći puta Zelena čistka, u subotu 26. travnja, volonteri vs. divlja odlagališta, u cijeloj Hrvatskoj. Već sada imamo prijavljene volontere iz svih županija, veliki broj gradova, općina, obrazovnih ustanova, pridružit će nam se izviđači, ronioci, šumari, HGSS, oružane snage, ponovo svi zajedno za čistu Hrvatsku, rekla je Helena Traub iz Zelene čistke.

Rijeka – Još jednom su volonteri “Zelene čistke” zainteresirali mnogobrojne građane Rijeke za zelena pitanja. Edukativno-zabavne igre i druženje pod nazivom “Sreća bez smeća” u organizaciji udruge Žmergo, kao poticaj za značajnije sudjelovanje u brizi za okoliš.

Kolo sreće i Memory u XL formatu s ekološki osviještenim crtežima samo su neke od igara u kojima su prolaznici na Korzu mogli sudjelovati, a oni najspretniji ili puni znanja zaslužili su i nagrade. Na samom događaju osim volontera Žmerga sudjelovale su i članice udruge SUP te tri EVS volontera iz Češke, Malte i Francuske.

zelena_akcija_zmergo_korzo_2014 (1)

Po treći puta Zelena čistka, u subotu 26. travnja, volonteri vs. divlja odlagališta, u cijeloj Hrvatskoj. Već sada imamo prijavljene volontere iz svih županija, veliki broj gradova, općina, obrazovnih ustanova, pridružit će nam se izviđači, ronioci, šumari, HGSS, oružane snage, ponovo svi zajedno za čistu Hrvatsku, rekla je Helena Traub iz Zelene čistke.

Zelena čistka je dio globalnog pokreta “Let’s do it world” u kojem sudjeluje sada već 111 zemalja. Preko 9.000.000 aktivnih građana diljem svijeta dalo je svoj doprinos i očistilo smeće koje se godinama skuplja na divljim odlagalištima.

Još uvijek se na akciju mogu prijaviti svi zainteresirani, pojedinci, škole, institucije, fakulteti, zaista bilo tko, i to kontakt osobi odgovornoj u lokalnoj zajednici. Karta Hrvatske s općinama i gradovima koji sudjeluju nalazi se na stranici www.zelena-cistka.org. Zainteresirani će klikom dobiti uvid tko je koordinator u lokalnoj zajednici, a za sva dodatna pitanja volonteri Zelene čistke će rado odgovoriti i pripomoći ovoj zajedničkoj akciji, rekla je Dina Benazić.

Postanite dio svjetskog tima i pridružite se akciji 26. travnja!

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!