Želite reći ‘ne’ porezu na nekretnine? Dođite sutra na prosvjed na Kontu @ Rijeka

…ilustracija…

Odgoda koju je uputila vlada, upravo je ono što sama riječ i govori – odgoda, a ne ukidanje Zakona o porezu na nekretnine, kazao je organizator prosvjeda Martino Kovačić.

Rijeka – Inicijativa građana Rijeke koji se protive uvođenje poreza na nekretnine pozvali su građane da na prosvjedu koji će se održati sutra, u petak 25. kolovoza s početkom u 18.30 sati na poznatom riječkom okupljalištu Kontu jasno i glasno kažu „Ne porezu na nekretnine“.

– Mišljenja sam da će ovaj Zakon ponovno udariti samo najsiromašnije građane i tako još više potaknuti ljude na odlazak u druge zemlje, te time ujedno i oslabiti ovu državu. Previše kvalitetnih ljudi odlazi i napušta zemlju, jer ne vidi smisao života ovdje. Ujedno, najveći broj nekretnina je u vlasništvu umirovljenika i kreditno zaduženih građana, čija je nekretnina, realno gledajući, u vlasništvu banke do otplate kredita, ali će svejedno građani biti oni koji će plaćati taj namet. I, na kraju, što ostavljamo budućim generacijama? Osiromašenu zemlju bez perspektive i mogućnosti za život.
Jer, odgoda koju je uputila vlada, upravo je ono što sama riječ i govori – odgoda, a ne ukidanje Zakona o porezu na nekretnine, kazao je organizator prosvjeda Martino Kovačić.

D. Ž. / PodUčkun.net