Željko Valjan i Zdenko Trdić postigli veliki uspjeh na 67. Svjetskom prvenstvu uzgajivača ptica pjevica @ Nizozemska

Željko Valjan i Zdenko Trdić postigli veliki uspjeh na 67. Svjetskom prvenstvu uzgajivača ptica pjevica @ Nizozemska

Zdenko Trdić

Osim Željka Valjana i Zdenka Trdića Hrvatsku je predstavljalo 16 ponajboljih uzgajivača ptica pjevica sa 112 izloženih ptica. Iz riječkog “Češljugara” još su nastupili Alen Palmić iz Lovrana, Darko Mičetić iz Rijeke i Marinko Petrovis s Kukuljanova.

Mošćenička Draga – Na nedavnom održanom 67. Svjetskom prvenstvu uzgajivača ptica pjevica u nizozemskom gradu Zwolle veliki uspjeh postigli su članovi riječkog Društva za zaštitu i uzgoj ptica pjevica “Češljugar”, Željko Valjan iz Grada Grobnika s kanarincem križancem prirodnih boja grupa H-2 osvojio je 1. mjesto, a Zdenko Trdić iz Lovrana u istoj kategoriji grupa H-8 osvojio je 3. mjesto.

Ovi uspjesi su tim vrjedniji i značajniji kada se zna da je na ovom svjetskom ornitološkom natjecanju sudjelovalo 25000 ptica iz 48 država svijeta.

Hrvatsku je predstavljalo 16 ponajboljih uzgajivača ptica pjevica sa 112 izloženih ptica. Iz riječkog “Češljugara” još su nastupili Alen Palmić iz Lovrana, Darko Mičetić iz Rijeke i Marinko Petrovis s Kukuljanova.

– S uzgojem ptica bavim se 30 godina, a član “Češljugara” sam 25 godina, ističe Zdenko Trdić. Ovo mi je do sada najveći međunarodni uspjeh s mojim pticama. Uspjeh sam ostvario s križancem kanarinke feo i meksičke rojnice. Nastavak je to prošlogodišnjih vrlo zapaženih uspjeha kada sam osvojio na raznim natjecanjima 16 zlatnih, 10 srebrnih i 3 brončane medalje. Moji izloženi kanarinci postali su šamponi u slovenskoj Novoj Gorici, državni prvaci u Poreču te osvajači Kupa Slavonije u Osijeku. Trenutno imam 150 ptica, uglavnom kanarinaca, ali i drugih vrsta ptica s kojima se svakodnevno družim uz veliku ljubav i brigu koja biva nagrađena prelijepim ptičjim koncertom, ističe Lovranac Zdenko Trdić. Sudjelovanje na prvenstvu uvelike je pripomogao u pripremi i organizaciji Hrvatski ornitološki savez na čelu s Darkom Mičetićem iz Rijeke i Jelenaca Ervinom iz Pule.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net