Ženska klapa Kamelija ove nedjelje u Ičićima slavi 20. rođendan

Aktualnu postavu čine Doris Stanić ( I sopran), Aleksandra Jambrek Monjac, Karmen Glušić ( II sopran ), Linda Lenac, Martina Kezele ( I alt ) i Dolores Rubeša te Silvana Brnečić ( II alt ).

Ičići – Ženska klapa Kamelija iz Opatije će ove nedjelje, 14. srpnja u Ičićima, u romantičnom ambijentu Lučice, održati samostalni svečani koncert kojim će proslaviti 20. godina djelovanja. Koncertom koji započinje u 21 sat žele poručiti svim prijateljima, znancima, a i strancima, da je njihov klapski izričaj spoj posebnosti, ljubavi, zajedništva i nadasve entuzijazma koji je neophodan pri očuvanju naše kulturne baštine. Trud i rad koji su uložile u sve ove godine donio im je lijepe rezultate u kojima zasluženo mogu uživati.

Ova opatijska klapa postoji od 1999. godine, a od 2004. godine djeluje pod umjetničkim vodstvom prof. Saše Matovine, koji je uvelike zaslužan za njihove uspjehe. Aktualnu postavu čine Doris Stanić ( I sopran), Aleksandra Jambrek Monjac, Karmen Glušić ( II sopran ), Linda Lenac, Martina Kezele ( I alt ), i Dolores Rubeša , Silvana Brnečić ( II alt ).

U proteklih 20 godina gostovale su na raznim festivalima i smotrama, humanitarnim koncertima, inozemnim pozornicama te osvajale brojne nagrade i priznanja, poput prvog mjesta na Festivalu klapa u Buzetu, drugog mjesta na Festivalu u Omišu u kategoriji debitanata, prve nagrade žirija i publike na 3. Klapskom maškaranom maratonu, koje posebno vole, sudjelovale u izvedbama opere “Cavalleria Rusticana” riječkog HNK Ivana Pl. Zajca i dr.

Tijekom svog rada, unatoč skromnim financijskim sredstvima, uspjele su snimiti dva nosača zvuka : ” Ljubavne niti ” ( 2009.g.) i ” Kamelije ” (2015.g.). Osim toga, snimile su četiri autorske skladbe : ” Noć ” (2006. g. ), ” Pokaži mi pute ” (2007. g.), ” Opatija ” (2009.g.) i ” Kolar ” (2019.g.). Posljednjom autorskom skladbom ” Kolar “, za čije je stihove zaslužna Senka Laginja, a za glazbu i arr. Robert Grubišić, Kamelije su putem natječaja ušle u izbor za MIK 2019. i osvojile srca mnogih simpatizera.

Posebne emocije zavladale su u Kastvu kad je publika pozicionirala “Kolar” na visoko treće mjesto, dok je opatijska publika plasirala Kamelije na peto mjesto. Ovim novim iskorakom u karijeri klape, Kamelija još jednom dokazuje koliko voli svoj grad i koliko voli biti sastavni dio glazbenog miljea Opatije.

Svečanim koncertom u Ičićima i promocijom spota “Kolar”, vjeruju da će dotaknuti srca publike, a pri tome će im pomoći i uvaženi gosti večeri: Valter Simčić, Saša Matovina, Andrej Škedel i nezamjenjivi voditelj programa Mario Lipovšek Battifiaca. Ovom prilikom Kamelije pozdravljaju, zahvaljuju i pozivaju sve bivše članice da im se pridruže na zdravici uz čašu pjenušca. Žele podijeliti radost sa svojim kolegicama koje su utkale svoju ljubav u ovu klapu kako bi mogli proslaviti njen 20.- ti rođendan!

Zahvaljuju Gradu Opatija, TZM Ičići, svim sponzorima i medijskim pokroviteljima, na velikoj podršci, ali ipak, najviše zahvaljuju svojim obiteljima na bezrezervnoj podršci i razumijevanju tijekom svih ovih godina djelovanja. I za sam kraj, poručuju i pozivaju sve drage prijatelje klape Kamelija da dođu i uživaju u dragocjenim trenucima sreće koje Kamelije jedva čekaju podijeliti upravo s njima!

error: Content is protected !!