Ženska klapa Kastav sudjeluje na Međunarodnom zborskom forumu – International Forum Of Choirs @ Makedonija

Ženska klapa Kastav

Ženska klapa Kastav će se predstaviti s narodnim napjevima istarsko – primorskog i dalmatinskog podneblja u obradama naših priznatih etnomuzikologa te autorskim skladbama naših poznatih skladatelja poput Ivana Matetića – Ronjgova, Josipa Hatzea, Krešimira Magdića, Elvisa Stanića te mnogih drugih.

Kastav – Ženska klapa Kastav će pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, sudjelovati na Međunarodnom zborskom forumu – International Forum Of Choirs, koji će se od 22. do 30. lipnja održati u Strugi.

Programom Međunarodnog zborskog foruma u Strugi predviđeni su cjelovečernji koncerti za svaki zbor koji na njemu sudjeluje i to s repertoarom nacionalnog karaktera. Ovakva koncepcija svakako u mnogome pridonosi cjelovitosti prezentacije hrvatske glazbene baštine. Ženska klapa Kastav će se predstaviti s narodnim napjevima istarsko – primorskog i dalmatinskog podneblja u obradama naših priznatih etnomuzikologa te autorskim skladbama naših poznatih skladatelja poput Ivana Matetića – Ronjgova, Josipa Hatzea, Krešimira Magdića, Elvisa Stanića te mnogih drugih. Pored koncertne aktivnosti, Klapa će sudjelovati i u ostalim aktivnostima Festivala, a to su u prvom redu radionice zborskog pjevanja, koje će voditi ugledni dirigenti, zborovođe: Sasho Tatarchevski iz Makedonije i Dénes Szabó iz Mađarske. S navedenim dirigentima će se, na zajedničkim pokusima svih zborova učesnika, pripremati program za zajednički koncert, koji će biti održan na zatvaranju Foruma u crkvi sv. Sofije u Ohridu. Tako će se na spomenutim radionicama i zajedničkim pokusima s maestrom Sashom Tatarchevskim raditi na pripremi repertoara makedonske narodne glazbe, dok će se s maestrom Dénes Szabó raditi na pripremi sakralnog repertoara. Pored ženske klape Kastav, kao jedine predstavnice Hrvatske, na Forumu će sudjelovati još 13 zborova iz Izraela, Mađarske, Makedonije i Rusije.

Ovo vrlo značajno gostovanje ženske klape Kastav, bit će realizirano uz veliku financijsku potporu Grada Kastva, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Primorsko – goranske županije.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!