Ženska klapa Volosko ove subote predstavlja svoj prvi album ‘Na Volosken’

Članice ženske klape Volsoko - na Mandraće

Članice ženske klape Volsoko – na Mandraće

Ženska klapa Volosko svoju vokalnu zrelost dokazala je brojnim samostalnim i zajedničkim koncertima diljem domovine i u inozemstvu, potvrđujući se uz to i kao vrstan organizator dviju već afirmiranih manifestacija – Maškarani klapski maraton i Klape va Mandraće.

Sa snimanja albuma u crkvici Sv. Roka

Sa snimanja albuma u crkvici Sv. Roka

Volosko – Nakon gotovo punih petnaest godina uspješne plovidbe tradicijskim glazbenim vodama Dalmacije, Istre i Kvarnera, od samog početka pod umjetničkim vodstvom maestra Darka Majstorovića, iz glazbenog škvera ženske klape Volosko napokon je isplovio i njihov prvi nosač zvuka pod nazivom ‘Na Volosken’. Promocija albuma održat će se u 28. studenog s početkom u 19 sati u Villi Angiolini, a promociju će im uveličati Dule, Oliver Jakovčev, Mihalj Ivković te glazbeni kritičar Ramiro Palmić, direktor izdavačke kuće Music Star i Eduard Kišić ispred Radio Rijeke.

Uz birane tradicijske napjeve koji ovu klapu potvrđuju kao istinskog čuvara naše glazbene baštine, ženska klapa Volosko okušala se na ovom albumu i u interpretacijski zahtjevnijim skladbama, ali i u suvremenim glazbenim izazovima poput naslovne ‘Na Volosken’ u kojoj gostuje popularni kvarnerski pjevač Duško Jeličić Dule te za koju je snimljen i video spot, ili pak hita ‘Istrijanke’ s kojom su nastupale 2012.godine na Festivalu Melodije Istre i Kvarnera, s autorom pjesme, Oliverom Jakovčevom.

zenska_klapa_volosko_label

Ženska klapa Volosko u sastavu Sanja Smaila (1. sporan), Marta Červar i Anita Jovanović (2. soprani), Irena Radovanović, Gordana Šešelja i Višnja Deković Repić (1. alti), Elizabet Jovanović, Maja Kordić i Davina Ivašić (2. alti), svoju vokalnu zrelost dokazala je brojnim samostalnim i zajedničkim koncertima diljem domovine i u inozemstvu, potvrđujući se uz to i kao vrstan organizator dviju već afirmiranih manifestacija – Maškarani klapski maraton i Klape va Mandraće.

Svi ovi uspjesi ženske klape Volosko ne bi bili mogući bez potpore brojnih prijatelja i partnera kojima i ovom prilikom od srca zahvaljuju.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!