Ženski zbor KUD-a Učka putuje na 2. Međunarodni zborski festival i natjecanje u Grčku

Na ovoj uglednoj međunarodnoj zborskoj manifestaciji će u 13 različitih natjecateljskih kategorija nastupiti 37 zborova iz 20 zemalja svijeta.

Matulji – Ženski zbor KUD-a Učka – Matulji pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, sudjelovat će na 2. Međunarodnom zborskom festivalu 2nd International Choir Festival And Competition Corfu, koji se od 12. do 16. rujna ove godine održava na grčkom otoku Krfu. Na spomenuti Festival i Natjecanje, Zbor odlazi na poziv Güntera Titscha, direktora ugledne međunarodne fondacije za zborsku glazbu INTERKULUTR Vörderverein e.V., do kojeg je došlo zahvaljujući nagradama i uspjesima koji su ostvareni u zemlji, ali i na inozemnim gostovanjima tijekom posljednjih nekoliko godina.

Na ovoj uglednoj međunarodnoj zborskoj manifestaciji će u 13 različitih natjecateljskih kategorija nastupiti 37 zborova iz 20 zemalja svijeta: Argentina, Češka, Danska, Ekvador, Estonija, Finska, Grčka, Hrvatska, Izrael, Kina, Nizozemska, Norveška, Poljska, Rumunjska, Rusija, Slovačka, Španjolska, Tajland, Turska i Velika Britanija. Pri tome će našu zemlju pored Ženskog zbora KUD-a Učka – Matulji predstavljati i Crkveno pjevačko društvo Mir iz Belišća.

U natjecateljskom dijelu programa Ženski zbor KUD-a Učka – Matulji će nastupiti u dvije kategorije i to u kategoriji A3 – Ženski zborovi i u kategoriji F – Folklor. Prvi natjecateljski nastup je u kategoriji F – Folklor, u četvrtak, 13. rujna u gradskom kazalištu u gradu Krfu – Municipal Theatre of Corfu. Na njemu će biti izveden repertoar usmjeren ka predstavljanju hrvatske glazbene baštine: Pod Učkun kućice bele (Ivan Matetić Ronjgov), Ćaće moj (Ivan Matetić Ronjgov), Pred starim majkama (Emil Cosetto iz ciklusa Koledarske) i Žažara (Robert Pilepić). Drugi natjecateljski nastup u kategoriji A3 – Ženski zborovi na rasporedu je u petak, 14. rujna, također u krfskom gradskom kazalištu, a na njemu će se Zbor predstaviti sa sljedeće četiri skladbe: Duo Seraphim (Tomas Louis de Victoria), Jabberwocky (Ron Jeffers), Rusulica (Žan Jakopač) i Con te partiro (Francesco Sartori).

Pored nastupa u natjecateljskoj konkurenciji, Ženski zbor KUD-a Učka – Matulji će u subotu, 15. rujna, na ljetnoj pozornici središnjeg gradskog trga u Krfu sudjelovati u programu Prijateljskog koncerta (Friendship concert), dok će prvog dana Festivala, u srijedu, 12. rujna nastupiti na svečanoj ceremoniji njegovog otvaranja, koja će se održati na ljetnoj pozornici slavne krfske povijesne tvrđave Palaio Frourio.

Ovo vrlo značajno gostovanje Ženskog zbora KUD-a Učka – Matulji, bit će realizirano uz veliku financijsku potporu Općine Matulji, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Primorsko – goranske županije.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!