Zima pod toplim krovom za obitelj Marčeta @ Liganj

liganj_marceta-1…na jučerašnjoj konferenciji za novinare najavljen je nastavak akcije za pomoć obitelji Marčeta…
…nedostaje materijal za dovršetak kupaonice…

Opatija/Liganj – Klub mladih IDS-a Liburnije nastavlja svoju humanitarnu akciju posvećenu obitelji Marčeta iz Lignja, te poziva sve ljude iz ovog kraja koji imaju sredstava da im pomognu kako bi samohrani otac Zoran Marčeta i njegovo troje malodobne djece zimu dočekali pod toplim krovom.
– KM IDS-a Liburnije u suradnji sa MNK Kvarner Matulji u siječnju 2010 g. organizirao je 5. Malonogometni maškarani turnir i humanitarnu akciju ”Mladi za mlade” kojom se prikupljala financijska pomoć i građevinski materijal za uređenje potkrovlja kuće kako bi familija Marčeta dobila primjeren krov nad glavom pošto su svo četvoro živjeli u potpuno neadekvatnim uvjetima, vlažnom i skučenom prostoru, podsjetio je tajnik KM IDS-a Liburnije Sandro Ladavac na jučerašnjoj konferenciji za novinare.
Naglasio je kako je akcijom prikupljeno oko 10.000 kuna te nešto materijala, a tijekom narednih godinu i pol dana uz svesrdnu pomoć članova, donatora te posebice DND Opatija i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Lovran u spomenutom prostoru izgrađeni su pregradni zidovi, dovedeni su struja i voda, postavljena je izolacija poda te obavljeni ostali građevinski radovi.
– Kako smo iscrpili sva novčana sredstva i poznanstva obraćamo se javnosti za pomoć pri nabavci fine žbuke, laminata , ljepila za pločice te nabavku sanitarija za wc (wc školjka, tuš kada i umivaonik). Nadamo se da ćemo akciju uz pomoć dobrih ljudi uspjeti dovršiti do zimskog perioda kako bi familija Marčeta zimu dočekala u toplom i suhom prostoru. Svi zainteresirani mogu se javiti gospodinu Marčeti na br. tel. 095 569 1764, u prostorije DND Opatija ili UHBDR Lovran, rekao je Ladavac.
Dodao je kako se familiji Marčeta i 10 drugih familija s ukupno 27-ero djece lošeg imovinskog stanja s područja Opatije i Lovrana može pomoći i ”lajkanjem” facebook stranica ZABA donacija na http://www.facebook.com/ZABA.Donacije , pristupom aplikaciji Natječaja http://apps.facebook.com/zabadonacije i zatim glasovanjem za projekt ”Srce moje i tvoje nek’ cijeli svijet osvoje” koji je prijavilo Društvo ”Naša djeca” Opatija. Natječaj traje do 28. listopada, odnosno do ovog petka.
– Koristimo priliku da najavimo i 7. Liburnijski malonogometni maškarani turnir čija organizacija je već započela te novu akciju ”Mladi za mlade” kojom će se ponovno prikupljati sredstva za humanitarnu akciju, a koji će se održati 28. siječnja ili 04. veljače iduće godine. Također se toplo nadamo da će se 8. izdanje turnira održati u novoizgrađenoj dvorani u Matuljima, a ono naredne godine u novoj opatijskoj dvorani, zaključio je Ladavac.
liganj_marceta-2
liganj_marceta-4
liganj_marceta-3
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!